Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam 3 kişinin işini yapan keçi görenleri şaşırtıyor

3 kişinin işini yapan keçi görenleri şaşırtıyor

Manisa'da yaşayan kılavuz keçi, yeteneğiyle hayvan yetiştiricilerinin en büyük yardımcısı oldu. Türkiye'nin dört bir yanından talep görse de sahipleri onu satmayı düşünmüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3 kişinin işini yapan keçi görenleri şaşırtıyor
KAYNAK: İHA

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Adiloba Mahallesi'nde hayvan alım satımıyla uğraşan Mehmet Tetik ve Şahin Tetik, yaklaşık 3 yaşındaki kılavuz keçileri sayesinde işlerinin büyük ölçüde hafiflediğini ifade etti. Bu keçi, özellikle hayvanların araçlara yüklenmesi konusunda gösterdiği başarı ile dikkat çekiyor. Sahipleri, yavruyken aldıkları bu keçinin, iki Kurban Bayramı boyunca 2-3 kişinin yaptığı işi tek başına yapabildiğini belirtti.

A W229657 01 Result

Hayvanları araçlara yüklemek artık sorun değil

Mehmet Tetik, hayvan alım satımı yaparken nakliye sürecinde en büyük zorluğu hayvanları araçlara yüklemek ve indirmek olarak tanımlıyor. Ancak yaklaşık iki yıl önce yavruyken aldıkları kılavuz keçi, bu sorunu tamamen ortadan kaldırmış. Tetik, 'Kamyon veya kamyonet fark etmeksizin, aracın kapısı açıldığında keçi kendi kendine araca biniyor ve ardından diğer hayvanları içeri alıyor. Bu iş öncesinde 3-4 kişi ile yapılıyordu. Şimdi keçimiz tek başına bu işi hallediyor' dedi. Ayrıca, Konya, Çanakkale ve Afyonkarahisar gibi illerden pek çok kişinin bu özel keçiyi satın almak istediğini, ancak kendilerinin bir bedel biçmediklerini ve satmayı düşünmediklerini ekledi.

A W229657 03 Result

Yavru Keçiyi de çırak yetiştiriyorlar

Mehmet Tetik, çiftliklerindeki bir diğer yavru keçiyi de çırak olarak yetiştirdiklerini anlattı. Bu yavru keçinin annesinin peşinde dolaştığını ancak daha sonra kılavuz keçinin peşinde dolaşmaya başladığını belirtti. 'Şu anda iki keçi birlikte çalışıyor. Yavru keçiyi de diğer çiftliğimizde kullanmayı düşünüyoruz' diye ekledi. Bu şekilde iş yüklerinin daha da hafifleyeceğini ve iki çiftlikte de aynı verimliliği sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

A W229657 08 Result

Keçimiz vazgeçilmezimiz oldu

Mehmet Tetik, 'Keçimizi aldığımızdan bu yana iki Kurban Bayramı geçti. Tüm hayvanlarımızı sattık ve Kurban Bayramı'nda büyük bir rahatlama yaşadık. Keçimiz demirbaş olarak bizimle kaldı. Allah bize ömür verdikçe ve keçimize ömür verdikçe, bu mesleğe devam ettiğimiz sürece keçimiz bizimle olacak' dedi.

A W229657 07 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazze'deki acı tablo büyüyor! Can kaybı 37 bini aştı

Gazze'deki acı tablo büyüyor! Can kaybı 37 bini aştı