Hava sıcaklıklarının yükseldiği Antalyamızda bir tarafta yangınlar canımızı yaktı, diğer tarafta da elektrik kesintileri. Normalleşmeye geçen ülkemizin turizm kenti Antalya’da dün 43 derece sıcaklıkta hem enerjisiz kaldık hem içimiz yandı…
 
    İşler durdu, hayat durdu…
 
    Gazetemizin idari ofisinin olduğu Muratpaşa ilçesindeki Güvenlik Mahallesi’nde de sıcaklarda yetersiz kalan alt yapının kurbanı olduk. Çocuk parkının olduğu alandaki tehlike saçan trafo patlad. İtfaiyenin erken müdahalesiyle yangın çabuk söndürüldü ve can ve mal kaybı olmadı. Ama aksini düşünmek bile istemiyorum…
 
    Tabii düşünmek istemesek de ihtimal var. O yüzden şu trafoları çocuk parklarından ve güvenlik tehlikesi saçan alanlardan çıkaralım… 
 
    Gelelim henüz 6 ayda yüzde 29 elektrik zammının yapıldığı ülkemizin turizm başkentindeki altyapı zafiyetine. Çok sevgili Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ ve CK Akdeniz Elektrik yatkilileri;  ‘Enerjiyle yaza hazırız’ reklamlarınız, #EnerjimizleYanınızdayız paylaşımlarınız hiçbir anlam ifade etmiyor…
 
    Enerjiniz yetmiyor ki yanımızda olasınız. Ama basın danışmanlarınıza teşekkür ederiz. Her telefona cevap veriyorlar. Çözüm ise maalesef olamıyor. Çünkü ekipleriniz yetersiz, yatırım ihtiyacı çok…
 
    Hem bakım-onarıma büyük ekip hem de yatırıma ihtiyaç büyük…
 
    Üzüldüm dün. Gece ekibi evinden kalkıp gelmiş tamirat yapıyor… 
 
    Para tahsilatı ve faturalandırmadki hızınızı lütfen yatırıma taşıyın. Hem iş kaybı hem de elekttrikli eşyalarımıza açtığınız zararın telafisi yok…
 
    Dün günboyu 6 kişi elektrik verilemeyen işyerimizde atıl kaldı. Gazetemiz gecikti, personelimiz evinde geç saatlere kadar çalışmak zorunda kaldı. Bizim gibi yüzlerce insan da mağdur oldu…
 
    Hadi bizimki sadece iş kaybı. Hasta ve makinaya bağlı yurttaşlar! 
 
    Telafisi olmayan kayıpların önüne geçmek için herkes işini yapsın bir zahmet… 
 

BİR VİRGÜLE KURBAN GİTMEK 

 
    Öte yandan dün sadece yangınlara ve patlamalara kurban gitmedi Antalya. Hem Antalya hem Türkiye Covid 19 kapsamında yayımlanan genelgedeki konulmayan virgüle de kurban gitti…
 
    Kronik hastalar birinin unuttuğu virgül ve yöneticilerin yorum zafiyetine kurban gitti ve işe çağrıldı…
 
    “Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar (yönetici poziyonundakiler hariç) ile gelbeliğinin 24’üncü haftasından 32’nci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanların idari izinli sayılmaya devam edileceği bildirildi” denilen genelgede bulunandan sonra konulmayan virgüle kurban giden ve işe çağrılan kronik hastalar isyan etti ama sesini duyan olmadı…
 
    Hatta yerel yönetim deneyimimle ben bile anlatamadım bazılarına… 
 
    Vah benim güzel ülkem…