Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber İşte CHP’nin 14 adayı

İşte CHP’nin 14 adayı

CHP Antalya Örgütü’nde Pazar günü hakim gözetiminde yapılan ön seçimin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre 7 Haziran’da milletvekili olarak yarışacak 14 aday belli oldu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşte CHP’nin 14 adayı

İşte CHP’nin 14 adayı

CHP Antalya Örgütü’nde Pazar günü hakim gözetiminde yapılan ön seçimin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre 7 Haziran’da milletvekili olarak yarışacak 14 aday belli oldu. CHP yerel seçime Antalya’da Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak (kontenjan), Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Figen Çalıkuşu, Rafet Zeybek, Nusret Bayar, Deniz Filiz, Sultan Yeğen, Sevindik Gizli, Cavit Arı, Gürkut Acar, İbrahim Keser’le girecek..

ZEYBEK 7.SIRAYA GELDİ, GİZLİ LİSTEYE GİRDİ

 CHP’de 3. sıra kontenjan adayı Çetin Osman Budak’ın dışındaki 96 milletvekili aday adayının katıldığı hakim gözetimindeki ön seçimin resmi olmayan sonuçları açıklandı. İlçe seçim kurullarının gelen tutanakların Antalya İl Seçim Kurulu’nda  birleştirilmesi sonucunda ilk gün sonuçlarına göre belirlenen 14 kişilik aday listesinde değişiklik oldu, bazı adayların yeri değişti, bazı adaylar liste dışında kaldı.  Adaylar arasında ön önemli yükselişi Rafet Zeybek gerçekleştirirken, Sevindik Gizli listeye giren bir diğer isim oldu. Birleştirme tutanakları sonucunda ilk gün 14 milletvekili adayı arasında bulunan Alican Deveci ve Murat Özçelik liste dışında kaldı. İlk gün listeye giremediği belirten Antalya Milletvekili Gürkut Acar, listeye girdi.

(96 CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYININ SIRALAMASI VE OYLARI 7. SAYFADA)

-----------------------

7 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Antalya’da CHP adına yarışacak 14 milletvekili adayı belli oldu. Uzun bir süreden sonra CHP Antalya Örgütü’nde hakim gözetiminde yapılan ön seçime katılım beklenenin altında, yaklaşık yüzde 60 civarında gerçekleşti. 19 ilçeden gelen tutanakların birleştirilmesi ile listenin ilk 6 ismi değişmezken, kırsaldan gelen oylarla CHP önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal 2. sıraya yükselirken, kırsal oyları ile Rafet Zeybek 7. sıraya yükselirken, Sevindik Gizli listeye giren bir diğer isim oldu. İlk gün sonuçlarına göre liste dışa olduğu belirtilen Antalya Milletvekili Gürkut Acar listeye girerken, birleştirme tutanakları sonrasında Alican Deveci ve Murat Özçelik listenin dışında kaldı.

 

BAYKAL'A KIRSAL MORALİ

CHP’de Pazar günü yapılan ön seçimde Sandıklar kapanıp sayım yapılmaya başlandığında Deniz Baykal 8'inci sıralarda görünürken, Niyazi Nefi Kara yarışı hep önde götürdü. Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Kemer, Finike ve Alanya ilçelerinde beklenen oyları alamayan Baykal, ilerleyen saatlerde kırsaldan gelen blok oylarla aradaki farkı kapatmaya başladı. Korkuteli ve Elmalı'dan gelen oylar Baykal'ı 4'üncü sıraya taşırken, son olarak Gazipaşa ve Akseki'den çıkan oylar, Baykal'ın ikinci sıraya oturmasını sağladı. İlçeler geneline bakıldığında sahil kesimlerinde az oy alan Deniz Baykal'ın iç kesimlerdeki ilçelerde üstünlüğü sağladığı görüldü. Diğer yandan Baykal'la birlikte ön seçime giren iki milletvekili Yıldıray Sapan liste dışı kalırken, Gürkut Acar 13'üncü sırada yer aldı.

 

KADINLARIN MÜCADELESİ

CHP Antalya'daki önseçim, kadın aday adaylarının da müthiş mücadelesine sahne oldu. Önseçimde 3 kadın avukat, birbirine yakın oylarla saatlerce zirveyi zorladı. Avukatlar Figen Çalıkuşu, Sultan Yeğen ve Deniz Filiz, listenin orta sıralarında kendilerine yer bulurken, Çalıkuşu 6'ıncı, Filiz 9'uncu ve Yeğen de 10'uncu sıraya yerleşti.

 

ADLİYEDE SEVİNÇ GÖSTERİSİ

Antalya'da yarışı önde tamamlayan Kara, sevincini adliye binasındaki İl Seçim Kurulu'nda yakınlarıyla ve kampanyasında çalışan gönüllülerle kutladı. CHP tabanının tam desteğini alan Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatlarında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor. Partililerin sağlık sorunlarıyla yıllardır yakından ilgilenen ve bu sayede üyelerin sevgisini kazanan Dr. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmesiyle de biliniyordu.

Niyazi Nefi Kara Kimdir?

Manavgat'ta 1969 yılında doğdu. 1991 yılında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Erzurum'un Şenkaya ve Adana'nın Karaisalı ilçesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı. 1994- 2000 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'nda tıp uzmanlığı eğitimi aldı. 2001- 2004 yılları arasında Aydın SSK Bölge Hastanesi'nde, 2004- 2008 yılları arasında da Denizli SSK Bölge Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olarak görev aldı.

2008- 2010 yılları arasında Antalya Medical Park Hastanesi'nde çalışan Kara, son 5 yıldır Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapıyordu. 10 Şubat 2015 tarihinde CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Kara, 2007 ve 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde de CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olmuştu.

İngilizce ve Almanca bilen Kara, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Hacer Ceyhan Kara ile evli olup, 6 yaşında İpek ve 10 yaşında Ali Çağan adında iki çocuk babası.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşte CHP'nin Antalya önseçim sonuçları

İşte CHP'nin Antalya önseçim sonuçları