Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Snapchat 15 milyon dolar ödeyecek

Snapchat 15 milyon dolar ödeyecek

Snapchat uzlaşarak 15 milyon dolarlık cinsel taciz ve ayrımcılık davasını sonlandırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Snapchat 15 milyon dolar ödeyecek
KAYNAK: Haber Merkezi

Popüler mesajlaşma uygulaması Snapchat, kadın çalışanlara karşı ayrımcılık yapmak ve işyerinde cinsel tacizi önleyememek iddialarıyla açılan davayı 15 milyon dolar tazminat ödeyerek çözüme kavuşturdu.

Snapchat 15 milyon dolar ödeyecek

Kaliforniya Sivil Haklar Departmanı tarafından yapılan açıklamada, uzlaşmanın 2014 ile 2024 yılları arasında Kaliforniya'da Snapchat için çalışan kadınları kapsadığı belirtildi.

Anlaşmanın detayları kamuoyuna açıklanmasa da, tazminatın büyük kısmının ayrımcılığa maruz kalan kadın çalışanlara ödeneceği ifade edildi.

Uzun Süren Soruşturmanın Sonucu

Kaliforniya Sivil Haklar Dairesi Başkanı Kevin Kish, uzlaşmayla ilgili şunları söyledi: 'Snapchat ile yapılan bu anlaşma, tüm çalışanların Amerikan Rüyası için adil bir şansa sahip olduğu Kaliforniya'ya olan ortak bağlılığımızı gösteriyor. Kadınlar her işte, her iş yerinde ve her sektörde eşit haklara sahiptir.'

Ancak Snapchat, iddiaları reddetse de, maliyetli ve uzun davalardan kaçınmak için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Şirket, 'Snap'te adil ve kapsayıcı bir ortam sürdürme taahhüdümüzü derinden önemsiyoruz ve kadınlara karşı ayrımcılık, taciz veya misilleme sorunlarımız olduğuna inanmıyoruz' dedi.

Kadın Çalışanlardan Tepkiler

Davaya konu olan şikayetlerde, Snapchat'in özellikle mühendislik pozisyonlarında çalışan kadınlara karşı ayrımcılık yaptığı ve taciz ettiği belirtiliyordu. Şikayetçiler, terfilerde ve maaşlarda ayrımcılığa uğradıklarını, erkek yöneticilerin kadın çalışanlara karşı taciz edici ve aşağılayıcı ifadelerde bulunduğunu ve şikayet eden kadınlara misilleme yapıldığını savunmuşlardı.

Bu davayla birlikte, son yıllarda teknoloji sektöründe artan kadın çalışanlara yönelik ayrımcılık ve taciz skandallarına bir yenisi eklenmiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2021 model HYUNDAI marka araç

İcradan satılık 2021 model HYUNDAI marka araç