Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Danimarka Sosyal Medya Şirketlerine Açık Çağrıda Bulundu

Danimarka Sosyal Medya Şirketlerine Açık Çağrıda Bulundu

Danimarka Adalet Bakanı, teknoloji devleriyle suç örgütlerinin sosyal medyayı kötüye kullanımı konusunda bir toplantı düzenleyeceklerini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Danimarka Sosyal Medya Şirketlerine Açık Çağrıda Bulundu
KAYNAK: AA

Danimarka Adalet Bakanı Peter Hummelgaard, Kuzey Avrupa ülkelerinden bakanlar ve teknoloji devleri Google, Meta, Snapchat ve TikTok temsilcileri arasında İsveç'in Uppsala kentinde yapılacak önemli bir toplantı öncesinde yazılı bir açıklama yaptı. Hummelgaard, sosyal medya ve şifreli mesajlaşma platformlarının suç örgütleri tarafından kötüye kullanıldığına dikkat çekerek bu konuda teknoloji şirketlerine sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Danimarka Sosyal Medya Şirketlerine Açık Çağrıda Bulundu

Sosyal Medya Platformlarına Suç Örgütlerinin Kullanımı Konusunda Uyarı

Hummelgaard açıklamasında, İskandinav ülkeleri olarak bu sorunla mücadelede birleşik bir cephe oluşturmanın gerekliliğine vurgu yaptı. "İskandinav meslektaşlarım ve ben, bu konuyla başa çıkmak için birleşik bir cephenin gerekli olduğu konusunda hemfikiriz. Bunun bir parçası da teknoloji devlerinin sorumluluklarını yerine getirerek platformlarının ciddi suçların yuvası haline gelmemesi için ısrarcı olmaktır." ifadelerini kullanan Hummelgaard, teknoloji şirketlerinden daha fazla sorumluluk beklediklerini belirtti.

Sosyal Medya, Gençler İçin Tehlike Arz Ediyor

Bakan Hummelgaard, çetelerin sosyal medya ve şifreli mesajlaşma hizmetleri aracılığıyla ciddi suçlar planladıkları ve bu kirli işleri yapmak üzere gençleri kullandıkları yönündeki haberlerden duyduğu endişeyi dile getirdi. "Bazı platformlarda şiddet ve cinayet, çocuklarımız ve gençlerimiz için iş ilanı olarak sunuluyor. Bu nedenle bugün ilerleyen saatlerde sektör temsilcileriyle tam da bu konuyu tartışma fırsatı bulacağımız toplantıyı da dört gözle bekliyorum." şeklinde konuştu.

Danimarka'dan İsveçli Gençlere Dair Uyarı

Danimarkalı polis yetkilisi Torben Svarrer'in de benzer bir uyarıda bulunduğunu hatırlatan Hummelgaard, İsveçli gençlerin Danimarka'da para karşılığında ciddi suçlar işlediği vakaların arttığını ve suçluların sosyal medya üzerinden bu tür faaliyetler için gönüllü aradıklarını belirtti. Svarrer, bu gençlerin maalesef bu tür teklifleri kabul ettiklerini ve bunun toplum için ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getirmişti.

Toplantıdan Beklentiler

İsveç'in Uppsala kentinde gerçekleştirilecek toplantıda, teknoloji şirketleri temsilcilerinin bu sorunlara nasıl çözümler sunabilecekleri konusunda görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor. Hummelgaard ve diğer İskandinav bakanları, teknoloji devlerinin sosyal medya ve mesajlaşma platformlarının kötüye kullanımını önlemek için daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurgularken, bu toplantının somut adımlar atılması için önemli bir fırsat olduğunu ifade ediyor.

Bu görüşme, sosyal medya devlerinin platformlarında işlenen suçlarla ilgili daha fazla sorumluluk alması gerektiğine dair artan baskının bir parçası olarak görülüyor. Teknoloji şirketlerinin bu konuda nasıl bir yanıt vereceği ise merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uşak'ta Blaundos Antik Kenti'nde Roma Dönemine ait Kadın Heykeli Bulundu!

Uşak'ta Blaundos Antik Kenti'nde Roma Dönemine ait Kadın Heykeli Bulundu!