Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji NASA VIPER programını mali nedenlerle iptal etti

NASA VIPER programını mali nedenlerle iptal etti

NASA, Ay'ın Güney Kutbu yakınlarındaki buz yataklarını araştırmak için geliştirilen VIPER programını mali sıkıntılar sebebiyle iptal etti. Programın iptal kararı, VIPER'in fırlatma ve uzay koşullarına dayanabilmesi için yapılan çevresel testler sırasında alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NASA VIPER programını mali nedenlerle iptal etti
KAYNAK: Haber Merkezi

NASA, Ay'ın Güney Kutbu'na yönelik VIPER programını mali sıkıntılar nedeniyle iptal etti. VIPER, Ay'daki buz yataklarını araştırmayı hedefleyen bir misyondu ve tamamen monte edilmiş durumdayken fırlatma ve uzay koşullarına dayanabilmesi için çevresel testlerden geçiyordu.

NASA VIPER programını mali nedenlerle iptal etti

NASA'nın Bilimden Sorumlu Yönetici Yardımcısı Nicola Fox, kararın araştırma ekibi veya program başarısıyla ilgili olmadığını, sadece bütçe sıkıntılarından kaynaklandığını belirtti. VIPER programı şimdiye kadar fırlatma maliyetleri hariç 450 milyon dolar harcandı ve iptal kararı NASA'ya ek 84 milyon dolar tasarruf sağlaması bekleniyor.

Misyonun iptaliyle birlikte VIPER'in parçalara ayrılarak yeniden kullanılması ya da satılması planlanıyor. NASA, gelecekte Ay keşif projeleriyle aynı bilimsel hedeflerin gerçekleştirilebileceğine inanıyor.

NASA'nın Bütçe Durumu

NASA'nın 2024 bütçesi geçen yıla göre yüzde 2 kesintiye uğradı ve talep edilen fondan yüzde 8,5 daha az oldu. Bu kesintiler nedeniyle diğer gezegenler ve uydulara yönelik sondaj çalışmaları ertelenirken, California'daki bir laboratuvar, fon yetersizliği nedeniyle 530 çalışanını işten çıkarma kararı almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'dan cazip iş fırsatı! Belediye 8 adet taşınmazı kiraya veriyor

Alanya'dan cazip iş fırsatı! Belediye 8 adet taşınmazı kiraya veriyor