Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji OpenAI Yeni Yapay Zeka Modelleriyle Zorlu Problemleri Çözmeye Hazır!

OpenAI Yeni Yapay Zeka Modelleriyle Zorlu Problemleri Çözmeye Hazır!

OpenAI'nin yeni yapay zeka modelleri, bilim ve matematikte ilerlemeler sağlayarak karmaşık problemleri insan benzeri bir düşünme süreciyle çözüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
OpenAI Yeni Yapay Zeka Modelleriyle Zorlu Problemleri Çözmeye Hazır!
KAYNAK: AA

OpenAI, resmi internet sitesinde yaptığı duyuruda, zorlu problemleri daha etkili bir şekilde çözebilen yeni yapay zeka modelleri geliştirdiğini açıkladı. Yeni modeller, bilim, kodlama ve matematik alanlarında önemli ilerlemeler kaydederken, önceki modellere göre daha karmaşık problemleri çözme yeteneği sunuyor. Bu yapay zeka modelleri, sorunlarla karşılaştığında insan benzeri bir düşünme süreci uygulayarak çeşitli stratejiler deneyip hatalarından öğreniyor.

OpenAI Yeni Yapay Zeka Modelleriyle Zorlu Problemleri Çözmeye Hazır!

GPT-4o ile Yeni Model Arasındaki Farklar

OpenAI tarafından yapılan testlerde, yeni yapay zeka modeli fizik, kimya ve biyoloji gibi zorlu görevlerde doktora öğrencileri seviyesinde performans sergiledi. Özellikle Uluslararası Matematik Olimpiyatı (IMO) eleme sınavında, GPT-4o'nın yalnızca %13 başarı sağlarken, yeni modeller %83 başarı oranı ile dikkat çekti.

Yapay Zeka Modellerinin Özellikleri ve Fiyatlandırma

Yeni modelin henüz erken bir aşamada olduğu ve internet üzerinde bilgi arama, dosya veya görsel yükleme gibi yeteneklere sahip olmadığı belirtilmiş olsa da, gelecekte bu özelliklerin eklenmesi planlanıyor. OpenAI, yapay zeka modellerini iki farklı versiyon halinde yayımlayacak: "o1-mini" daha uygun fiyatlı olup kodlama konusunda başarılı, "o1-preview" ise daha kapsamlı ve gelişmiş özelliklere sahip. o1-mini, o1-preview'e göre %80 daha ucuz olacak ve ChatGPT'yi ücretsiz kullananlara açık hale getirileceği duyuruldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayşenur Ezgi Eygi'yle ilgili otopsi süreci devam ediyor

Ayşenur Ezgi Eygi'yle ilgili otopsi süreci devam ediyor