Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Elon Musk OpenAI Davasını Geri Çekti

Elon Musk OpenAI Davasını Geri Çekti

Elon Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a karşı açtığı dava sürecinden vazgeçti. Ancak, gelecekte davayı yeniden açma ihtimali bulunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk OpenAI Davasını Geri Çekti
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Elon Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a karşı açtığı, şirketi sözleşme ihlali ve insanlığa fayda sağlayacak yapay zeka teknolojisi yaratma misyonunu terk etmekle suçladığı davayı geri çekti. Bu karar, yargıcın OpenAI'ın davayı reddetme talebini inceleyeceği ön duruşmadan sadece bir gün önce alındı.

Davanın Arka Planı Nedir?

Musk, açtığı davada OpenAI'ın, kendisi ve diğer kurucu üyelerle yaptığı anlaşmayı ihlal ettiğini öne sürüyordu. Musk'a göre, tüm üyeler OpenAI'ı kar amacı gütmeyen bir kuruluş haline getirmeyi ve teknolojisini açık kaynak olarak tutmayı taahhüt etmişlerdi. Ancak, bu durumun Microsoft'un OpenAI'a 13 milyar dolar yatırım yaparak %49 hisseye sahip olmasından sonra değiştiği belirtiliyor. Musk, bu yatırımla birlikte OpenAI'ın Microsoft'un kapalı kaynaklı fiili bir yan kuruluşu haline geldiğini iddia ediyordu.

OpenAI'dan Gelen Yanıt

OpenAI, Musk'ın iddialarını reddederek herhangi bir sözleşme ihlalinin olmadığını belirtti. Şirket, Musk'ın suçlamalarına karşı duruşunu koruyarak, davayı reddetme talebinde bulunmuştu.

Musk'ın Gelecek Planları

Her ne kadar dava şu an için geri çekilmiş olsa da, Musk bu süreçte kendi yapay zeka şirketi xAI'ı kurdu ve Grok adlı sohbet robotunu X platformuna entegre etti. xAI, yatırımcılardan 6 milyar dolar toplayarak önemli bir finansman elde etti. Musk, xAI ile OpenAI'a ciddi bir rakip olmayı hedefliyor.

Apple'a Tehdit

Musk, Apple'ın OpenAI teknolojilerini iOS 18'e entegre etmesinin ardından, iPhone'ları şirketlerinden yasaklayabileceğini de açıkladı. Bu açıklama, Musk'ın OpenAI ve diğer büyük teknoloji firmalarına karşı stratejik hamlelerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan duyurdu: PTT'den emeklilere yüzde 20 indirim

Bakan duyurdu: PTT'den emeklilere yüzde 20 indirim