Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Ekşi Sözlük uygulama mağazalarından kaldırıldı

Ekşi Sözlük uygulama mağazalarından kaldırıldı

Ekşi Sözlük'ün App Store ve Google Play Store'dan uygulama mağazalarına erişimi, şehit ailelerine yönelik hakaret içeren paylaşımlar nedeniyle milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle engellendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekşi Sözlük uygulama mağazalarından kaldırıldı

NTV'nin haberine göre,Ekşi Sözlük, Türkiye’nin popüler sosyal medya platformlarından biri, son zamanlarda çeşitli skandallarla gündeme geldi. Şehit ailesine hakaret içerikli paylaşımlar ve bir bebeğe yönelik istismar görüntülerinin paylaşılması nedeniyle platforma erişim engeli getirildi. Bu durum, platformun 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle App Store ve Google Play Store’dan kaldırılmasına yol açtı.

Ekşi Sözlük uygulama mağazalarından kaldırıldı

Ekşi Sözlük, sürekli alan adı değiştirerek hizmet vermeye çalışıyor. Ancak, platformun herhangi bir editoryal denetim süreci bulunmadığı belirtiliyor. Üyelerine görüntü ve mesaj paylaşım hizmeti vererek, okuyucu trafiğine bağlı reklam geliri elde ediyor.

Geçtiğimiz ay, Ekşi Sözlük üyesi bir yazar, bir başka üyenin kendisine mesaj olarak gönderdiği bebek istismarı görüntüleri üzerine platformda bu skandalı duyurmak istedi. Ancak, Ekşi Sözlük’ün kendisini engellemeye çalıştığını belirterek yaşanan mide bulandırıcı olayı sosyal medya platformu X’te paylaştı. Bu paylaşım, sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepkilere neden oldu.

Bu gelişmelerin ardından 24 Aralık 2023 tarihinde Ekşi Sözlük’ün internet sitesine erişim engeli getirildi. Ancak platformun 'eksisozluk111.com' alan adıyla tekrardan faaliyetini sürdürdüğü görüldü.

23 Aralık 2023’te, Irak’ın kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonları sonucu bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen askerlere ve ailelerine yönelik Ekşi Sözlük platformunda hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bornova Anadolu Lisesi inşaatı durduruldu! Özgür Özel'den BAL iddialarına sert tepki

Bornova Anadolu Lisesi inşaatı durduruldu! Özgür Özel'den BAL iddialarına sert tepki