Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji 2024'ün başında teknoloji sektöründe 30 bin kişi işsiz kaldı

2024'ün başında teknoloji sektöründe 30 bin kişi işsiz kaldı

Yapay zeka devrimi, işgücünde de büyük değişimlere yol açıyor. Teknoloji sektöründe, özellikle yapay zeka araçlarının kullanımıyla birlikte, ocak ayında 30 binden fazla kişi işten çıkarıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024'ün başında teknoloji sektöründe 30 bin kişi işsiz kaldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Teknoloji sektöründe hızla ilerleyen yapay zeka uygulamaları, 2023'ün ardından 2024'e de damgasını vuruyor. Yapay zekanın gelişimiyle birlikte birçok şirket, pozisyonlarını güncelleyerek çalışan sayısında düşüşe gidiyor. Ocak ayı itibariyle yapılan açıklamalara göre, sadece bu ay içerisinde teknoloji sektöründe 30 binin üzerinde kişi işsiz kaldı.

Yapılan araştırmalara göre, 2024'ün ilk ayında 115 farklı teknoloji şirketi toplamda 30,375 çalışanını işten çıkardı. Özellikle oyun sektörü, yapay zeka uygulamalarına geçiş yapan şirketler arasında dikkat çekiyor. Şubat ayında bu eğilimin devam etmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca teknoloji şirketleri toplamda 262 bin 595 kişiyi işten çıkarmıştı. Bu rakamın, 2024'ün ilk ayında yalnızca bir ayda 30 bine yaklaşması, işten çıkarmaların arttığına işaret ediyor.

Dünya genelinde tanınan PayPal, uzun bir aradan sonra yeniden gündeme gelerek 2,500 çalışanını işten çıkardı. Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey'in şirketi Block ise 1,000 kadar çalışanıyla yollarını ayırdı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da sevgili dehşeti! Kız arkadaşının kafasına sıktı! İşte o görüntüler

Diyarbakır'da sevgili dehşeti! Kız arkadaşının kafasına sıktı! İşte o görüntüler