Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber SES’ten Kızılay açıklaması: Çabamızı dayanışma ile büyüteceğiz

SES’ten Kızılay açıklaması: Çabamızı dayanışma ile büyüteceğiz

Kızılay'ın kan stoklarına dair açıklamasının üzerine kan ihtiyacı gerektiren ameliyatların nasıl yapılacağı sorusu gündeme geldi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, konuya dair açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SES’ten Kızılay açıklaması: Çabamızı dayanışma ile büyüteceğiz

Geçtiğimiz günlerde Kızılay’ın kan stoklarının tükenmek üzere olduğunu açıklayıp vatandaşları kan bağışına davet etmesinin ardından, kan ihtiyacı yüksek olan ameliyatlara ilişkin akıllarda soru işareti oluştu. NTV’den Melike Şahin’in haberine göre; kalp ameliyatlarının yüzde 30’u kan stoklarındaki düşüş nedeniyle ertelenirken, benzer durum başka branşlardaki operasyonlar için de yaşanıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, yaşanan kan stoku krizine dair gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu. İçöz, vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Şükran İçöz’ün açıklaması şu şekilde:

“Hiçbir dönemde olmadığı kadar Kızılay’a yönelik artan güvensizliğin (çadır satma, kan satma, yiyecek satma vb. durumlar nedeniyle) kan bağışına olumsuz etkilerini maalesef sağlık kurumlarımızda daha iyi gözlemleyebiliyoruz.

Tüm olumsuzluklara rağmen kan bağışı sürekli olmak durumundadır.  Bu nedenle bir yandan eleştirilerimizi en sert şekilde yapıp şeffaf ve toplum yararına faaliyet yürütecek bir Kızılay’ı yaratmaya çalışırken diğer yandan yaşamak ve yaşatmak çabamızı dayanışma ile büyüteceğiz.

Kan bağışının hayat kurtardığı bilinciyle üyelerimiz başta olmak tüm halkımızın bir başkası için yaşama yeniden tutunma mutluluğunun önemli dayanışması olan kan bağışını yapmaktan imtina etmemeye çağırıyoruz.”

CENGİZ SAVAŞERİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da milyonluk dolandırıcılık

Antalya’da milyonluk dolandırıcılık