Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Okul mu, mülteci kampı mı?

Okul mu, mülteci kampı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu 10 bin anaokulu projesi için Antalya’da bulunan bahçesi geniş okulların alanına göz dikildi. Muratpaşa Anadolu Lisesi’nin ardından dün daha önce haberini yaptığımız Şehit Gültekin Kubilay Atik İlkokulu’na prefabrik anaokulu yerleştirildi. Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Okul bahçelerinin işgaline son verilmeli” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okul mu, mülteci kampı mı?

Avrupa Birliği'nin aday ülkelere sağladığı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ile finanse edilerek yapılması planlanan prefabrik anaokulu projeleri Antalya yerelinde de devam ediyor. Çağlayan Anadolu Lisesi bahçesinde başlayan çalışmalar tepkiler sonucu durmuştu. Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesinde ise dökülen zemin betonunun ardından Antalya Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın ‘Dur’ demesine rağmen prefabrik anaokulu yerleştirilmesine eğitimciler, veliler ve siyasiler büyük tepki göstermişti. Döşemealtı ilçesinde ise Yeniköy Ortaokulu’nda zemin çalışmaları başladığı için geçici olarak ikili eğitime geçilmesi dikkat çekmişti. Son olarak ise Şehit Gültekin Kubilay Atik İlkokulu bahçesine prefabrik anaokulu yerleştirildi. Prefabrik anaokulu projelerine eğitimciler ve eğitim sendikaları karşı çıkmıştı. Öğrencilerin gelişiminin kötü etkileneceğini ve eğitimin kalitesinin düşeceğini belirten sendikalar, anaokullarına ihtiyaç olduğunu ama anaokullarının bağımsız alanlara yapılmasını istediklerini bir kez daha MEB’e iletti.

çalışma 4

DERS SAATİNDE YERLEŞTİRİLDİ

Sabahın erken saatlerinde gelmesi planlanan TIR’ların taşıdığı prefabrik anaokulları 3 saatlik bir gecikmeyle öğrencilerin ders saatinde gelebildi. Okul sokağının dar olması sebebiyle TIR’ların zorlandığı çalışmada öğrencilerin teneffüse çıkması da dikkat çekti. Öğrencilerin ağır iş makinaları ile aynı alanda bulunmasına veliler ‘Öğrenciler okulda değilken neden yapmadınız’ diyerek tepki gösterdi. Okulların bahçesine yerleştirilen prefabrik anaokullarının yapısı mülteci kamplarını konulan konteynırlarla olan benzerliği de dikkat çekerken ‘Hangi veli çocuğunun bu anaokulunda eğitim almasını ister?’ sorusunu akıllara getirdi.

“OKUL BAHÇELERİ İŞGAL EDİLDİ”

Okul bahçelerine anaokulu yapılmasının eğitimi aksatan bir durum olduğunu belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı, “Okulların bahçeleri geniş değil. Bu alanların bir bölümünü de konteynır anaokullarına ayırıldığında öğrencilere alan kalmıyor. Aynı okulun bahçesinde yaş farkı bulunan öğrencilerin olması pedagojik açıdan yanlıştır. Sağlıklı bir eğitimin olması için ortamların uygun şekilde düzenlenmesi gerekir. Bağımsız anaokullarının yapılmasında elbette bir sıkıntı yok hatta çok büyük bir ihtiyaç. Okulları işgal ederek okul sorunu çözülmüyor, var olan okulu da sorunlu hale getiriyorsunuz. Okul bahçelerinin işgaline son verilmeli” diye konuştu.

alttan 1

“ÖĞRENCİLERİN HAKLARI ELİNDEN ALINIYOR”

Başkan Nurettin Sönmez, “Antalya’da büyük bir furya şeklinde okulların bahçeleri işgal ediliyor. Görüyoruz ki merkezi bir anlaşma var ve belirli bir tarih içerisinde hızlı şekilde tamamlamak istiyorlar. Milli eğitim müdürü ne için sessiz kalıyor? Milli Eğitim Bakanı neden soru önergelerine cevap vermiyor? Biz eğitimin sağlıklı sürdürülmesi için mücadele edeceğiz. Bu okul zaten küçük, buraya bir de konteynır anaokulu yerleştirmek öğrencilerin haklarının elinden alındığı anlamına geliyor. Bakan, kendi öğrencilerin haklarını elinde alan bir konumda” ifadelerini kullandı.

“GECEKONDU OKUL ANLAYIŞI”

“Bu konteynırlar Kilis gibi sınır şehirlerinde Suriyeli çocuklar için yerleştirildi” diyerek hatırlatmalarda bulunan Başkan Sönmez, “Mülteci çocukların eğitimden mahrum kalmaması için hızlı şekilde yerleştirilmesi gereken konteynırlar Antalya’nın göbeğinde olağan hale geldi. Bundan sonraki okullaşma bu şekliyle yapılmayı düşünülüyor. Bu konteynırları mülteci çocukların eğitimsiz kalmasını önlemek amacıyla geçici şekilde yapabilirsiniz bu anlaşılabilir bir durum ama bunu Antalya’nın göbeğinde anaokulu ihtiyacını gidermek için yapamazsınız. AKP iktidarı okullaşma sorununu böyle gidermek istiyorsa bilsinler ki bunun adı okullaşma değil gecekondu okul anlayışı” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Başkan Sönmez, bahçelerine prefabrik anaokulu yapılan ya da yapılması planlanan okullarla ilgili olarak önümüzdeki günlerde etkin eylemlerin olacağını belirtti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“GELECEĞİMİZ KİRLENİYOR”

“GELECEĞİMİZ KİRLENİYOR”