Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Muratpaşa Bambus’u istiyor

Muratpaşa Bambus’u istiyor

Muratpaşa Belediyesi, halk plajı yapmak için 6 kez bakanlıktan istediği Bambus Plajı için Ankara’da yapılacak ihaleye katılacak. Belediyenin ihaleye belediye şirketi Falez AŞ üzerinden katılacakları öğrenilirken, Başkan Ümit Uysal, “Her şey para değil” dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muratpaşa Bambus’u istiyor

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Bambus Plajı bugün ihaleye çıkıyor. Muratpaşa Belediyesi’nin halka hizmete açmak istediği ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın izin vermediği plajın ihalesi ile ilgili konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kaçak yapı oluşturmaya izin vermedik. Dolayısıyla imar affını bahane edip plajımızı elimizden alamadılar. Halka açık olması gereken bir plajı insanlara çok görüyorlar. Elbette bunun bir karşılığı olacak. İhaleye gireceğiz. Her şey para, ihale, yandaş değil. Kamu çıkarı diye bir durum var” dedi.

Bambus Plajı’nın falezlerde hamilelerin, çocukların ve yaşlıların inebilecekleri tek plaj olduğunu belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Birçok Antalyalı yüzmeyi burada öğrenmiştir. Kaçak yapı oluşturmaya izin vermedik. Dolayısıyla imar affını bahane edip plajımızı elimizden alamadılar. Halkın hizmetine açmak için 6 kez başvuru yaptık ama izin vermediler. Şimdi de ilgili bakanlık plajı ihaleye çıkartıyor. Bu durumu yanlış buluyoruz. Keşke bize verselerdi de biz komşularımıza bu plajı kazandırsaydık. Buna rağmen ihaleye girerek ihaleyi almaya çalışacağız. İlgili yetkilileri plajı Muratpaşa halkına kazandırmaya davet ediyorum.  Siyaset kamu yararının üzerine çıkıyor. Bundan karlı çıkamazlar. Muratpaşa ve Antalya halkı sandıkta gereğini yapar. Piknik alanını ve halka açık olması gereken bir plajı insanlara çok görüyorlar. Elbette bunun bir karşılığı olacak. Madem karar vericiler böyle karar veriyor, biz de ihaleye girerek almaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KAMU YARARI DİKKATE ALINMALI”

“Kamu yararının değil siyasetin dikkate alınması ile karşı karşıyayız” diyerek halkın çıkarının yanında olduklarını vurgulayan başkan Ümit Uysal, “Halkımız plajlarımızdan büyük bir memnuniyetle faydalanıyor. Türkiye’de plajlara girişin ücretsiz olduğu doluluk oranının internet üzerinden izlenebildiği, şemsiye ve şezlongun uygun fiyatta olduğunun Türkiye’de örneği var mıdır? Hayalet ormanında piknik alanı olarak hizmete açmak istedik ama bakanlıktan izin çıkmadı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da bize Bambus Plajı’nı vermedi. Antalya büyük mücadeleler ile deniz ve kum sisteminin dışına çıktı. Böyle alanların turizme büyük bir katkısı var. Butik otellerimiz doluyor. Kaleiçi ve şehiriçi 12 ay çalışıyor. Her geçen yıl turizm daha iyiye gidiyor. Zararın neresinden dönülürse kar. Her şey para, ihale, yandaş değil. Kamu çıkarı diye bir durum var” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitimcilerden kırmızı kart!

Eğitimcilerden kırmızı kart!