Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “MESLEK ODALARI TBMM’DE OLMALI”

“MESLEK ODALARI TBMM’DE OLMALI”

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 depremle yıkıldı.10 tane ili etkilen asrın felaketinde binlerce kişi hayatını kaybetti. Harita ve Kadastro Antalya Şube Başkanı Okan Hançer büyük yıkımla ilgili çarpıcı bir öneri paylaşarak “Afetlerde maddi manevi kayıpların artmasının en büyük sebebi çarpık kentleşmedir. Aynı acıların yaşanmaması için kamu kurumu niteliğinde olan akademik meslek odaları önce TBMM’de sonrasında Belediye meclislerinde alınan kararlarda söz sahibi olmalıdır”

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“MESLEK ODALARI TBMM’DE OLMALI”

EN BÜYÜK NEDEN ÇARPIK KENTLEŞME

Yaşanan felaketten ders çıkarmayı, akıl ve bilimin yolunda ilerlenmesi gerektiğini vurgulayan Harita ve Kadastro Antalya Şube Başkanı Okan Hançer “Yaşadığımız son büyük iki depremde çok büyük acılar yaşadık, çok büyük kayıplar verdik. Deprem sonrası aklın bilimin ışığında hareket edip bu büyük acılardan ders çıkaracaksak gerek Yerel Yönetim Meclislerinde gerekse TBMM’de ilgili kamu kurumu niteliğinde olan akademik meslek odaları söz sahibi olmalıdır. Afetlerde maddi manevi kayıpların artmasının en büyük sebebi çarpık kentleşmedir. Çarpık kentleşmenin önüne geçilmesinin tedbiri ise öncelikle TBMM’de sonrasında Belediye meclislerinde alınan kararların konusunda uzman meslek odalarının görüşlerine akıl ve bilim yolunda başvurulmasından geçmektedir” dedi.

72474669-1637578099

GÖRÜŞLERİMİZ DİKKATE ALINMALI

Kentleşme ile ilgili yasal bağlayıcılığın olduğu bir sisteme geçilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Hançer “Halen mevzuat değişikliklerinde meslek odalarının görüşü alınmıyor değil ancak uygulamada çoğu zaman odalara prosedür yerine gelsin diye en son aşamada görüş sorulmaktadır. Bu durum tavsiye ve bürokratik işlem niteliğinden çıkarılarak kanun yapıcıları yasal olarak bağlayan mevzuat düzenlemeleri yoluyla hayata geçirilmesi gerekmektedir. Özellikle kentleşme ile ilgili birçok hayati önem arz eden kararın alındığı belediye meclislerinde kamu kurumu niteliğinde olan akademik meslek odalarının görüş ve önerilerinin yasal bağlayıcılığının olduğu bir sisteme acil olarak geçilmelidir. Diğer yandan odalar görüşleri dikkate alınmadığı takdirde çoğu zaman kararlara dava açmaktan başka bir yol bulamamakta, bu düzenleme hayata geçtiği takdirde dava süreçlerine gerek duyulmadan sorunlar kaynağında çözülebilir” dedi.

MESLEK ODALARI KARAR VERİCİLER ARASINDA OLMALI

Okan Hançer ‘Meslek odaları olarak yasal karar vericiler arasında olmalıyız’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Son yaşadığımız yıkıcı deprem bilim ve tekniğin önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. kamu kurumu niteliğinde olan akademik meslek odalarının yasal olarak karar vericiler arasında olması daha sağlıklı kentleşmeyi sağlayıp çarpık kentleşmenin önüne geçecektir. Düzenlemenin hayata geçmesi en başta meclis üyeleri, belediye başkanları, bürokratları ve en temelinde şehri ve vatandaşları koruyacaktır”

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 Başkan Çeltik'ten Antalya uyarısı

 Başkan Çeltik'ten Antalya uyarısı