Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Kiraya üst limit önerisi

Kiraya üst limit önerisi

Antalya’da artan yüksek kira bedelleri sebebiyle vatandaşlar konut sıkıntısı yaşıyor. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Evin lükslüğüne ve yerine göre üst fiyat belirlenerek, fiyat üstü kiralama yapanlara ceza uygulanırsa bu durumun önüne geçilir” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kiraya üst limit önerisi

Antalya’nın dünyanın turizm başkenti olduğunu belirten Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Bugün İstanbul’dan Anadolu’ya göçler başladı ama hala Antalya’ya göç durumu sürüyor. Antalya’ya yapılan göç Rusya-Ukrayna savaşı ile çok arttı. Pandemi döneminde inşaat sektörü tamamen durdu. Arz talep artışı da oluşunca fiyatlar otomatik olarak ciddi artış gösterdi. Fiyatların artma sebebi aslında bu durumdan dolayı değil. Yabancılar Antalya’ya geldikten sonra bir ev satın aldı ve yine Antalya’ya gelen başka bir yabancıya ev ayarlayarak üstünden para kazanıyor. Biz emlakçılar yüzde 2 komisyon alırken bu kişiler yüzde 10 komisyon alıyor. Bu şekilde fiyatlar yükselince vatandaşlarımızın kirası da artıyor. Burada devletin konuyu denetlemesi gerekiyor. Emlakçılar evlerine ekme götüremezken bu durum hiçbir şekilde vergi uygulaması olmadan paramız dışarıya gidiyor” şeklinde konuştu.

ismail çağlar 2

“ARTIŞLAR SOSYAL HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek kira ve mülk fiyat artışlarını anlattığını belirten Başkan İsmail Çağlar, “Evin lükslüğüne ve yerine göre üst fiyat belirlenerek, fiyat üstü kiralama yapanlara ceza uygulanırsa bu durumun önüne geçilir. Kira artışları, insanların sosyal hayatlarını da olumsuz etkiliyor.  Son zamanlarda otomobil ve emlak konusunda büyük dolandırıcılık var. İnsanlara bir ev gösteriyorlar ve kiraya vereceklerini söylüyorlar, insanlardan kaparo alıyorlar daha sonra da bu insanlar muhatap bulamıyorlar. İnsanlardan tek ricam lütfen alışveriş yaptığınız kişinin vergi levhasını ve oda kaydını sorun. Bunlar olursa biz oda olarak yardımcı oluruz. Dolandırılmanın önüne geçeriz.  Benim telefonum 7/24 açık beni arayabilirler” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cezaevinde ihlal!

Cezaevinde ihlal!