Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber İntiharlar aydınlansın!

İntiharlar aydınlansın!

30 Temmuz’da tayin edildiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde intihar eden eski özel harekatçı polis memuru Murat Sucu’nun Şırnak’ta görev yapan özel harekat polisi Alpaslan Soylu’nun 9 Haziran’da arkasında bir mektup bırakarak intihar etmesinin ardından müfettişe verdiği ifadede kendisinin de mobbinge uğradığını ve intiharı düşündüğünü söylediği ama buna rağmen bir şey yapılmadığı ortaya çıktı. Sucu’nun ağabeyi Haydar Sucu da 22 Kasım’da verdiği ifadesinde mobbing ve tehdit şüphesini dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İntiharlar aydınlansın!

 Arkadaşını kaybettikten sonra özel harekattan istifa ederek Antalya’nın Manavgat ilçesinde Koruma Şube Müdürlüğü’nde göreve başlayan Murat Sucu, 30 Temmuz’da intihar etmişti. Sucu’nun intiharının ardından Şırnak’ta birlikte görev yaptığı arkadaşı 18 Kasım 2022’de Sakarya Serdivan Polis Merkezi Amirliği’nde ifade vererek, Murat Sucu’nun Alpaslan Soylu soruşturmasında verdiği ifadede müfettişe intiharı düşündüğünü söylediğini aktardı.

İŞTE TANIK POLİSİN İFADESİ

Edinilen bilgiye göre polis memuru olarak görev yapan tanık, “30.07.2022 tarihinde intihar eden polis memuru Murat Sucu’yu tanıyıp bilirim. Şırnak Özel Hareket Şube Müdürlüğü’nde birlikte görev yaptık. Murat Sucu intihar etmeden önce Şırnak'ta Özel Hareket Polisi Alpaslan Soylu’nun intiharı ile ilgili gelen müfettişe kendisinin de ismi geçen başkomiser ile ilgili yaşadığı sıkıntıdan dolayı ifade verdiğinde ben de odadaydım. Murat Sucu, müfettişe, Başkomiser Muhammet Ali Turgay ile ilgili, ilçe görevinde kendisini timin ortasında rencide ettiğini, ‘Senin ağzına tükürürüm böyle iş mi yapılır’ ve ağza alınmayacak sözler söylediğini söyledi. Kendisinin bunu kafaya çok taktığını, günlerce uyuyamadığını söyledi. Müfettiş de ‘Bu kafaya takılacak şey mi oğlum’ dedi. Murat Sucu da ‘Bu fıtrat meselesi. Ben taktım kafaya’ hatta kafasına yere eğip gayet mazlum şekilde kısık ses tonu ile ‘Sırf bu yüzden bir ara intihar etmeyi bile düşündüm’ diye söyledi. Bununla ilgili ifadesini alan müfettiş herhangi bir şey demedi. Tayin sonrası Antalya’ya gittikten sonrada intihar etmişti. Murat Sucu'nun müfettişe verdiği ifadesinde ‘Şube Müdürü Başkomiserin kendisine ilçede iken sarf ettiği sözlere ben tanık olmadım. Söyleyeceğim bunlardan ibarettir dedi’” şeklinde ifade verdi.

TELEFONU NEDEN SIFIRLANDI?

22 Kasım 2022’de ifadeye çağrılan Murat Sucu’nun ağabeyi Haydar Sucu’nun da Murat Sucu’nun mobbinge maruz kaldığını ama bir de tehdit olabileceği konusunda şüpheleri olduğunu ve savcılığa konuyu aktardıklarını söylediği öğrenildi.  Bilindiği üzere intiharından önce Murat Sucu, idare ve amiri aleyhine ifade vermişti. Sucu’nun intiharı sonrasında telefonun sıfırlanması, intiharı öncesi yaptığı telefon görüşmesi ailenin bir tehdit aldığı yönünde şüphesini de artırıyor.

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'da düşen uçağın ilk görüntüleri  

Bursa'da düşen uçağın ilk görüntüleri