Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “HEDEF GÖSTERİLİYORUZ”

“HEDEF GÖSTERİLİYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türk Tabipleri Birliği'nden "Türk" ibaresinin çıkarılması için kanun teklifi vermesinin üzerine Antalya Tabip Odası’ndan yanıt gecikmedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“HEDEF GÖSTERİLİYORUZ”

Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Taha Karaman ve Türk Tabipleri Birliği İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu Başkanı ile Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut “Türk Tabipleri Birliği  hedef gösteriliyor” dedi.

TAHA KARAMAN -1MHP Gaziantep Milletvekili Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Kanun teklifinde Türk Tabipleri Birliği ibaresinin 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edilmesinin üzerine konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Taha Karaman “Türk Tabipler Birliği anayasal bir kurumdur. O yüzden kanunla bu işi değiştirebileceklerini zannetmiyorum. Doğru bir şey değil. Tüm odalarda benzer isim var zaten. Bu değiştirilme talebi anlamsız bir talep. Türk Tabipler Birliği’ni hedef almak için yapılmış bir teklif. Yoksa böyle bir şey olması mümkün değil. Bir iki demeçle kapatılacak bir kurum değil. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın açıklamasından sonra olan bir şey değil. Daha önce de Tabipler Birliği hedef alındı. Birisi açıklama yaptı diye anayasal bir kurumu yok etme gibi bir şansınız yok” dedi.

MUHALEFETİ BÖLMEK İSTİYORLARMETEHAN AKBULUT

‘İktidarı sağlık alanında eleştirdiğimiz için bizi bölmek istiyorlar’ diyen Türk Tabipleri Birliği İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu Başkanı ile Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut ise “Birkaç konu var bununla ilgili. Birisi hedef göstermek diğeri de tamamen gündemi değiştirerek esas hekimlerin birliğini, Türk Tabipleri Birliği’ni ve Tabip Odası’nı bölmek. Esas amaçları bu yönde. Burada tamamen hedef göstermek ve hekimleri bölmek. Aslında bir nevi muhalefeti bölmek istiyorlar. Türk Tabipleri Birliği özellikle son 3- 4 yıldır başta Covid sürecinde izlediğimiz çizgi ve yaptığımız çalışmalar ile halk tarafından taktir gören sevilen bir kurum haline geldi. Bizi yıpratmak için yapılan bir teklif. İktidarında bir kanadı MHP olduğu için onun politikalarını sağlık, tıp alanında eleştirdiğimiz için hedef gösteriliyoruz. Bütün neden bu. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın konuşması olmasaydı bile başka bir gerekçe gösterilip ben ya da bir başkası tutuklanıp hedef gösterilecekti. İşin özeti tamamen budur” diye konuştu.

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SON DAKİKA: MERAL AKŞENER'DEN ERDOĞAN’A REST

SON DAKİKA: MERAL AKŞENER'DEN ERDOĞAN’A REST