Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Halk Ekmek’e talep arttı

Halk Ekmek’e talep arttı

Antalya’da ekmek fiyatı beşinci kez zamlanırken 4 TL’den satılan 210 gram ekmeğin fiyatının 5 TL olması Halk Ekmek büfelerine talebi arttırdı. Artan maliyetler karşısında 5 Lira olan 210 gram ekmek, Büyükşehir Halk Ekmek’te 3.25 TL’den satılmaya devam ederken Kepez Belediyesi Vakfı’nca işletilen Halk Ekmek’te ise hala 3.50 TL’den satılıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Halk Ekmek’e talep arttı

    Halk Ekmek büfesi önünde bekleyen vatandaşlar ekmeğe gelen zamlar ile ilgili Akdeniz Gerçek Gazetesi’ne konuştu. Vatandaşlar, “Sabahtan akşama kadar millet Halk Ekmek büfelerinden ekmek alıyor. Kasa kasa ekmek geliyor. Fırınlarda ekmek pahalı olduğu için Halk Ekmek’i tercih ediyoruz. Fırınlardan aldığımız ekmek de doyurmuyor zaten. Kara kara düşünüyoruz. Bu gidişat gerçekten çok kötü ve vahim” diyerek isyan ediyor.

 


“BELEDİYENİN İMKANLARI ZORLANIYOR”

    Halk Ekmek büfesinden ekmek satın almaya gelen ve ekmek fiyatlarıyla ilgili konuşan bir vatandaş, “Halk Ekmek bize hem daha uygun hem de daha sağlıklı. Fırınlarda ekmek 5 Lira burada 3.25 Lira. Fiyatı fırınlara göre iyi. Halk Ekmek fiyatlarının düşmesi vatandaş için iyi olur ancak belediyenin de bazı imkanları zorlanıyor. Elektrik pahalı, doğalgaz pahalı, un çuvalı pahalı. Bunu düşündüğünüz zaman belediye bu maliyeti karşılayabilir mi?  Belediye de maliyetini kurtaracak şekilde fiyat belirliyor. Daha çok düşürdüğü zaman belediye de zorda kalır. Şu an maliyetler inmiş olsa, un ucuzlasa, ekmek fiyatını da indirir belediye. Ama şu an indirdiği zaman zararına gider” diye konuştu.

 

“KARA KARA DÜŞÜNÜYORUZ”

    “Fırınlarda ekmek pahalı olduğu için Halk Ekmek’i tercih ediyoruz” diyen ve günde 5 ekmek satın aldığını söyleyen başka bir mahalle sakini ise, “Türkiye genelinde bu sıkıntı yaşanıyor. Halk Ekmek’ten memnunuz bir sıkıntı yok. Fırından daha ucuz burası. Fırınlardan aldığımız ekmek doyurmuyor. Her gün her şeye zam geliyor. Her gün zam olduğuna göre aylıkları da her gün artırsalar belki bir çözüm olur. Kara kara düşünüyoruz. Sonumuzu nasıl geçireceğiz bilmiyorum. Millet çok zor durumda. Ama ağaların halkın durumundan hiç haberi yok. Onların bütçesi müsait. İstediklerini alıp yiyorlar. Kimse et yüzü göremiyor” diyerek isyan etti.

 

“MARKETLER MÜZE OLDU”

    Almanya’dan emekli olduğunu 5 kişilik ailesi olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise, “Ben ülkesini seven bir vatandaşım. Halk Ekmek büfelerinde sabahtan akşama millet halk ekmek alıyor. Kasa kasa ekmek geliyor. Ama bir tek ekmek sorunumuz yok. Türkiye’de her şey pahalandı. Markete gittiğimizde müzede gezer gibi geziyoruz. Hani Kemal Sunal bir filminde ekmeği alıp camdan tavuğa banıyordu ya aynı o durumlara geldik. Yani burada da 3.25 Lira olmasa ekmek de yemeyeceğiz. İyi yönetilemiyoruz. Adam Saray’da yaşıyor. Sen bu vatandaşın halini durumunu görmüyor musun? Milletimiz takım tutar gibi parti tutuyor. Reisi manda yoğurdu yiyor o pazar artıklarını topluyor. Reis önce halkını düşünecek. Eğer bir ülkenin halkı refah içinde mutlu bir şekilde yaşıyorsa dış devletler saygı duyar. Vatandaş sağdan soldan atık topluyor. Ben ekonomistim diyor ama hiç alakası yok” dedi.

 

“ÜLKENİN SORUNLARINA BAKSINLAR”

    “Şimdiye kadar hiç fırından ekmek almadım” diyen bir başka vatandaş ise “Bu gidişat gerçekten çok kötü ve çok vahim. Herkes bunu görüyor ama nedense kimse bir şey yapmıyor. Siyasetçilerin biri helalleşmeye çıkmış, biri ekonomiyi düzelteceğiz diyor. Ülkenin sorunları bu mu? Diğer partilerin biraz yaptırımı olmalı. Biraz faydaları olsun. Oturdukları yerden imza atıyorlar. Ne imzası ülke ne hale geldi görmüyorlar. Muhalefette olsa iktidarda olsa en azından ülkenin sorunlarına bakmalı” dedi.

HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müzakere değil, mücadele!

Müzakere değil, mücadele!