Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber GAZİLER’İN MÜCADELESİ BİTMİYOR

GAZİLER’İN MÜCADELESİ BİTMİYOR

Antalya’nın Kepez ilçesi Gaziler Mahallesi’ndeki Hazine ve 2B arazileri üzerindeki ev, bahçe ve seraların olduğu bölgeye inşa edilmek istenilen sanayi sitesi nedeniyle yerlerini kaybeden bölge halkının, 30 Kasım Çarşamba günü 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davası reddedildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
GAZİLER’İN MÜCADELESİ BİTMİYOR

Davacılar 6 yıldır sürdürdükleri mücadelelerine devam ediyor. Edinilen bilgiye göre kararın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP Heyeti bugün Gaziler’e giderek yurttaşla bir araya gelecek.

Kepez’in Gaziler Mahallesi’nde ev, bahçe ve seralarını sanayi sitesi nedeniyle kaybeden yurttaşın yıllardır süren hukuk mücadelesi sürüyor. Hazine arazileri üzerinde yıllardır ev kurmuş, bahçe, sera yapmış yurttaşa 30 Mart 2016’da şiddet uygulanmış ve silahla tehdit edilmişlerdi. Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya, Gaziler sakinlerine saldırı sonrası sahip çıkmış ve destek olmuştu. 30 Kasım 2022 Çarşamba günü görülen davada ise mahkeme davanın reddine karar verildi. Gaziler Mahalle sakinleri seslerini duyurmak için bugün basın açıklaması yapacak.

gaziler mahallesi davası (1)

“DAVA REDDEDİLDİ”

22 Eylül 2022 Perşembe günü 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “HMK’nin 389 ve izleyen maddeleri uyarınca davacı Mehmet Çelik vekilinin ihtiyati tedbir isteminin kabulüne ve Antalya ili, Kepez İlçesi Gaziler Mahallesi’nde bulunan 137 ada 1 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki her türlü inşai çalışmanın ve yıkımın tedbiren durdurulmasına” karar verilmiş ancak 30 Kasım 2022 Çarşamba günü görülen ve gerekçesi ayrıntılı kararda açıklanacak olan yeni duruşmada ise, “Asıl dava yönünden; Özgür Örs'ün davasının HMK.'nın 150/5 madde ve fıkrası uyarınca açılmamış sayılmasına, Nuri Yapıcı, Hüseyin Mert, Durali Yeşil, İsmail Kan, Nuri Yılmaz, Osman Duran, Ali Sevil, Metin Kaya, Kemal Kaya, Emin Güngör, Hüseyin Koyun, Osman Kolay, Hüseyin Özkul, Meral Ekin, Ali Can, Nevzat Altan, Okay Koptur, Mehmet Çelik, Muzaffer Dayan, Cevat Karabey'in davalarının derdestlik nedeni ile reddine, Müdahil davacılar Hatice Günay, Celal Şen, Mehmet Hulusi Kurt, Naci Kurucan ve Abdullah Zından'ın davalarının reddine karar verilirken; Antalya 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden birleşen 2016/480 esas numaralı dosyaya ilişkin olarak; ise Hüsamettin Yılmaz, İsmail Sülek, Özgür Örs, Ekrem Doğan, Ahmet Doyan, Halil İbrahim Kan, Necati Hulusi Kolay, Alim Ekin, Bayram Can, Mahmut Kula, Halit Kan, İrfan Uyar, Mehmet Topaç, Nevzat Kelce, Ramazan Şahin, Yüksel Çaksu ve Ramazan Günay mirasçılarının davalarının HMK.'nın 150/5 maddesi uyarınca açılmamış sayılmasına ve diğer davacıların davalarının reddine” karar verildi.

Ayrıca, Antalya 7.Asliye Hukuk Mahkemesinden birleşen 2016/236 E.sayılı dava yönünden; Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelik davanın pasif dava ehliyeti yokluğundan reddine karar verilirken, tahsisle mülkiyeti davalı kooperatif ile diğer gerçek ve tüzel kişilere aktarılmış tapu kayıtları üzerine birleştirilerek görülen bu davalar nedeni ile konulan ihtiyati tedbirlerin kaldırılmasına, gereği için ilgili tapu müdürlüğü ve kurumlara yazılar yazılmasına, Hazine adına kayıtlı olmaya devam eden taşınmazlar üzerinde bulunan ihtiyati tedbirlerin ise karar kesinleşinceye kadar devamına” kararı verildi.

HABER/ FADİME YİĞİT

24şubat 16 haziran

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”   

“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”