Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Fazıl Say intihal iddialarına yanıt verdi: “çok sıkıldım”

Fazıl Say intihal iddialarına yanıt verdi: “çok sıkıldım”

Fazıl Say, Cumhuriyetin 100. Yılı için bestelediği “100. Yıl Marşı” ile ilgili yapılan yorumlara cevap verdi. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fazıl Say intihal iddialarına yanıt verdi: “çok sıkıldım”

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet’in 100. yılı için bir marş bestelemiş ve bunu da internette paylaşmıştı. Paylaşımının ardından çok sayıda yorum alan video, kısa sürede sosyal medyada gündem olmuştu. Sert eleştirilerin yanında marş hakkında “çalıntı” iddiası da sıkça dillendirilmişti.

Fazıl Say, özellikle intihal yorumları üzerine “beğenmeyenler ve intihal diyenler marşın yazarı Ayten Mutlu’dan özür dileyecekler” demişti. Ünlü sanatçı bugün ise Twitter hesabından konuyla ilgili yeni mesajlar yayınlandı.

Say, konuyu kapatmak istediğini söyleyerek 5 yaşından beri beste yaptığını ancak son 20 yılda sanatını savunmaktan dolayı çok sıkıldığını belirtti. Fazıl Say paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Seçim stresinden sıkıldım, benim de umutlarım hayallerim var, insanım, sanatım benim hayatım. Aydınlık bir gelecek hayallerim var. Olmuyorsa da, karanlık hissediyorsam da kendi hayatıma başka çareler bulacağım.

Bir beste yüzünden trol saldırısı, üzdü ve kanattı.

İyi ya da kötüdür , konuyu kapatmak istiyorum.5 yaşımdan beri beste yapıyorum. Çok sıkıldım bu ülkede son 20 yıldır kendimi ve sanatımı savunmaktan, anlaşılır kılmaya çalışmaktan, hiç böyle bir linçi haketmiyoruz, Ayten Mutlu’nun görmemesini istedim tüm yazılanları. Çok üzgünüm.”

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pedallar depremzede çocuklar için dönecek

Pedallar depremzede çocuklar için dönecek