Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber EMEKLİLER İSYANDA! UMUT DEĞİL EKMEK LAZIM

EMEKLİLER İSYANDA! UMUT DEĞİL EKMEK LAZIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Emekli maaş zammı’ talimatı sonrası, çalışmalar sürerken, 1 Ekim’de açılacak TBMM’de önceliği emekli maaş zammının olmasını istedi.  

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EMEKLİLER İSYANDA! UMUT DEĞİL EKMEK LAZIM

Dilan ANDIÇ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 17 milyon emekli için çalışmalarda üç ayrı formül ortaya çıktı. Çalışma ile Hazine ve Maliye bakanlığı bürokratların hazırlığını yaptığı çalışmalar için üçlü bir zirve yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya gelecek. Önümüzdeki hafta yapılması beklenen toplantıda son şekli verilecek çalışma, Erdoğan’a sunulduktan sonra TBMM’de görüşülecek.

emekli-sen-roportaj-1-KH53g

BOŞ LAF DEĞİL İCRAAT LAZIM

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “Cumhurbaşkanının; emeklilerin durumunu 2024'de düzelteceğiz açıklaması üzerine tepkiler yoğunlaşınca, yardımcısı hemen ön almaya başladı. Emeklilerin maaşları için üç formül vb. açıklamalar gelmeye başladı.  İktidarın hiç bitmeyen çalışmaları emeklileri bezdirdi. Daha önce bu açıklamaların hepsinin palavra olduğunu defaten söylemiştik. Toplumsal beklentinin arşa vurmasıyla telaşlanan hükümet; hamasi nutuklar ve yapıyoruz, yapacağız gibi söylemlerle süreye oynuyor. Beklentileri umutla besleyip seçim sürecine endekslemeye ve böylelikle emeklilere Temmuz'da yapılan haksızlığı yerel seçimde kullanmaya çalışıyor. Ne yaman bir adaletsizlik! Emekliler umutla beslenecek yaş sınırını çoktan aştı. Bize umut değil ekmek lazım. Boş laflar değil icraat lazım. Bir kez daha iktidara hatırlatırız. Emeklilerin Ocak 2024'ü bekleyecek mecali yoktur. 1 Ekim’de meclisin ilk işi derhal emeklilerin hak kayıplarını giderecek tedbirleri alarak icraata koymalıdır. Bunlar hesaplandığında; en düşük emekli maaşı 20 bin TL’ye çıkarılmalı ve bu kök maaş olmalıdır. Aynı oransal artış diğer emeklilerin maaşlarına yansıtılmalıdır. Bu oran asgari ücret içinde geçerli olmalıdır. Zira birçok arkadaşımız asgari ücret veya daha azıyla çalışmak zorunda kalmıştır. Taleplerimiz karşılanmazsa demokratik tepkilerimiz devam edecektir” açıklamasını yaptı.

bilge torosoğlu 2

“İKİ ELİMİZ YAKANIZDA”

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, “İstediklerinde bir günde karar çıkarıp uygulayanlar, emeklilerin maaşlarına gelince 3 aydır bitmeyen çalışmalar, formüller bitmiyor. Sanki Amerika’yı yeniden keşfediyorlar. Oysa sorun açık, çözüm basittir. Emeklilerin hak kayıpları giderilsin. En düşük emekli maaşı 20 bin TL olmalıdır. Oransal artış bütün emeklilere yansıtılmalıdır. Bunun dışında ki iktidar açıklamaları hikayedir. Bakanların sürekli emeklilerin maaşlarını süre uzatarak artıracağız laflarının samimi olmadığı Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla ortaya çıkmıştır. Bizim beklemeye tahammülümüz kalmadı. Emekli maaşı bir ev kirasının ancak yarısı kadardır. Burada utanılması gerekenlerin utanması lazımdır. Bir kez daha iktidara sesleniyoruz ya emeklilerin maaşı düzeltilir ya da iki elimiz yakanızda olur. Alanlar demokratik eylemlerin sahnesi olur. Emeklileri oyalamayın” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Binlerce kişilik yeraltı mezarlığı görenleri büyülüyor!

Binlerce kişilik yeraltı mezarlığı görenleri büyülüyor!