Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Emekliler direniyor!

Emekliler direniyor!

Tüm Emeklilerin Sendikası, Ankara Valiliği’nin açtığı kapatma davası ile karşı karşıya kaldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliler direniyor!

Sendikal örgütlenmenin demokratik bir hak olduğunu belirten emekliler, “Demokratik bir ülke olmanın gereği olarak emeklilerin sendikal haklarını tanıyın, bu davayı geri çekin” diyerek Ankara Valiliği’ni uyardı.

6 ay önce Ankara Valiliği’ne sendika kurmak için müracaat eden emekliler, Ankara Valiliği’nin açtığı kapatma davası ile sendikal örgütlenmenin engellenmeye çalışıldığını belirtti. 9 Mayıs’ta davanın görüleceği öğrenilirken Tüm Emeklileri Sendikası üye ve yöneticileri Ankara Valiliği ile yaşanan bu durumu Attalos Meydanı’nda protesto etti. Yapılan eyleme Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, diğer sendikaların temsilcileri, sendika üyeleri ve yöneticileri katıldı.

DSC_0046

“HAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

“Sendika Hakkımızdan Vazgeçmeyeceğiz” diyen Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, emeklilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, “Ülkenin bütün değerlerinde emeği, gayreti olan emekliler, kendilerine reva görülen yaşam koşullarına karşı hak temelli örgütlenerek 1995’li yıllardan beri sendikal haklarını kullanıyor.   O zamandan bu yana emeklilerin taleplerine kulak verme, haklarını verme yönünde tavır alması gereken, devlet, siyasi iktidarlar emeklilerin öz örgütü olan sendikaları kapatma, engelleme, baskı ile yok saymayı tercih etmektedir.  Bütün bunlara rağmen emekliler, sendikal örgütlülüklerini sürdürmüşler, emeklilerin hak mücadelesini sendikal örgütlenme aracılığıyla yerine getirmişlerdir.  30 Kasım 2022 tarihinde Ankara Valiliğine yaptığımız başvuru ile sendikamız Tüm Emeklilerin Sendikası tüzel kişilik kazanmıştır.   Geçmişten getirdiği örgütlenme ve mücadele birikimini sadece adı değişen örgütlülüğümüzle bugünlere getirdik” diyerek AKP iktidarına yüklendi.

DSC_0051

“SENDİKA DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR”

“Açlık sınırının 10 bin TL, yoksulluk sınırının 32 bin TL, asgari ücretin ise 8 bin TL olduğu ülkemizde 9 milyon emekli 7 bin TL aylık almaktadır” diyerek Türkiye’de artan enflasyonu ve ekonomik problemleri işaret eden Başkan Torosoğlu, “Bu aylık, açlık sınırı bile değil, ölüm sınırıdır. Kalan ömrümüz hastane kapılarında, sağlık hizmeti almaya çalışarak geçiyor. Çalışırken misli misli ödediğimiz sağlık primleri, yok sayılıyor. Sağlık hizmetleri adeta soygun yerine dönüşmüş durumdadır.  Aylık bağlanırken uğradığımız haksızlıkların, adaletsizlikleri haddi hesabı yok.  Akşam dağılmış pazarlardan çöpe atılmış sebze meyve toplayan emeklilerin görüntüleri siyasi iktidarın ayıbı değil mi?  Demokratik bir ülke, barış içinde bir ülke, kardeşlik içinde, eşitlik içinde bir ülke en başta emeklilerin hakkıdır.  İnsanca bir yaşam en temel hakkımızdır.  Bu sorunları çözmek yerine sendikal örgütlülüğümüzü engellemeye çalışan siyasi iktidar emeklileri sendikalarını kapatarak sessizleştirmek, örgütsüz bırakmak istemektedir.  Bu amaçla sendikamızı da kapatmak istiyorlar.  Sendikamız için Ankara Valiliği’nin açtığı kapatma davasının ilk duruşması 9 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’da görülecektir. Siyasi iktidara buradan sesleniyoruz. Adalete, hukuka olan inancımızı korumak istiyoruz.  Demokratik bir ülke olmanın gereği olarak emeklilerin sendikal haklarını tanıyın, bu davayı geri çekin. Çünkü ne yapsanız da, sendikal haklarımızı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“UZUN BİR YOL BİZİ BEKLİYOR”

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen ise, “Emeklilerin örgütlenmesi, emeklilerin sorunlarının çözülememesi ve taleplerinin karşılanmaması yüzünden ortaya çıkmıştır. Biz emekliler örgütlendiğimizden beri sürekli engellenmeye çalışıyoruz. Sendika bu anlamda sorunlara çözüm üretmenin en iyi aracı olduğunu bildiğimiz için sendikal düzlemde örgütlenmeye çalışıyoruz. Her defasında Ankara Valiliği kapatma davası açıyor. En son 6 ay önce kurduğumuz sendikamız, Ankara Valiliği kapatma davası ile karşı karşıya kaldık. Bu uzun soluklu bir süreç, biz bu mahkemenin erteleneceğini biliyoruz. Bunun arkasından istinaf, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve AİHM gibi dava süreci olacak. Uzun bir yol bizi bekliyor.  Gerekli hazırlıklarımızı yaptık, örgütlenmemizde hiçbir engel yok. Anayasa’da çok açık bellidir. İç hukuktaki düzenlemeler, uluslararası hukukla çelişirse, uluslararası hukuk kazanır. Biz örgütlenme özgürlüğümüze sonuna kadar sahip çıkacağız. İktidarın emeklilerin örgütlenmesi önünde engel olmadığını bilmesi gerekiyor. Emekliler hiçbir engeli tanımayacaktır. Bu davaları geri çekmezlerse alanlarda demokratik haklarımızı koruyacağız. Seçimlerde de bize karşı olanlara, bizi boğmaya çalışanlara karşı göstereceği” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Motosikletle otomobile çarpıştı

Motosikletle otomobile çarpıştı