Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Depremzededen ilaç fiyat farkı alınmasın

Depremzededen ilaç fiyat farkı alınmasın

Antalya Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı İsmail Erçin, deprem sonrası yaşanan ilaç krizi hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) adım atması gerektiğini söyledi. Başkan Erçin, “SGK çalışmalarını bir an önce tamamlayarak ilaç fiyat farklarının alınmaması yönünde uygulama yapmalıdır” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremzededen ilaç fiyat farkı alınmasın

Antalya Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı İsmail Erçin, “Depremin arından SGK tarafından bir uygulama getirildi. Eczacılara hastaların, ilaçları göçük altında kalmışsa sistemde görünse dahi ilaç verebilirsiniz dendi. Doktorlar reçete yazdığı zaman herhangi bir katılım payı, muayene ücreti alınmayacak bir sistem oluşturuldu. İlaç fiyat farkının da alınmaması ile ilgili SGK’ya yetki verildi. İlaç fiyat farkı alınmaması ile ilgili şu an çalışmalar devam ediyor. SGK çalışmalarını bir an önce tamamlayarak ilaç fiyat farklarının alınmaması yönünde uygulama yapmalıdır. Eczacılarımız deprem bölgesinde, vatandaşlarımıza bir çok ilaç hizmetini sağladı. Deprem bölgesindeki çalışmaların göz ardı edilmemesi gerekiyor. Vatandaşlarımıza ilaç hizmeti vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“HEP GEÇ KALIYORUZ”

İlaç sıkıntısının deprem öncesinde de olduğunu belirten Başkan İsmail Erçin, “Fiyat güncellemesini üretici beğenmedi, bazı grupların ilaçları hala yok. Şubat’ta tekrar bir Euro kuru güncellemesi bekleniyor. Biz elimizde ne varsa depremzede hastaların ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bizim 1 yıldır söylediğimiz taleplerimiz var. Bu taleplerin yerine getirilmesi gerekiyor. Yıllardır hem Sağlık Bakanlığı hem yetkililer bizlere kulaklarını tıkadılar. Vatandaş ilaç yokluğundan bıktı. Kamu maliyesine yük getirmeyecek taleplerimiz kabul edilmiyor. İlaç fiyat farklarının alınmaması gerekiyor. Deprem bölgesinden canını zor kurtarmış depremzede vatandaşlarımız fiyat farkı ödeyemeyecek durumda ama eczacı protokole aykırı biçimde fiyat farkını alamıyorum da diyemez. Meslektaşlarımız depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyor ama bu durumda maalesef bir yere kadar sürebilir. Hep geç adım atıyoruz, hep geç kalıyoruz. Çoğu insan bu yükü kaldıramaz durumda” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Depremde ölen kardeşinin 2 çocuğunu sahiplendi; kayıp olan 3. çocuğu her yerde arıyor

Depremde ölen kardeşinin 2 çocuğunu sahiplendi; kayıp olan 3. çocuğu her yerde arıyor