Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Aydın'da asansör faciası! Öğrenciler ölüyor iktidar uyuyor

Aydın'da asansör faciası! Öğrenciler ölüyor iktidar uyuyor

Aydın'ın Efeler ilçesinde, bir öğrenci yurdunun bakımsız asansöründe meydana gelen faciada bir öğrenci yaşamını yitirdi. Eğitimciler, öğrencilerin güvenliğinin her şeyden önemli olduğunun altını çizdi. Kamuoyundan ise ‘Öğrenciler ölüyor iktidar uyuyor’ sesleri yükseldi

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aydın'da asansör faciası! Öğrenciler ölüyor iktidar uyuyor

Olay Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre yurt binasının asansöründe bir kaza meydana geldi. Yurda ait asansör fazla yük taşıyamayarak bir kat aşağıya düştü. Asansörün ani hareketi sırasında panikleyen bir kız öğrenci, asansörden dışarı çıkmak istediği sırada duvarla asansör arasında sıkıştı. Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, maalesef kız öğrencinin yaşamını yitirdiğini belirledi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından kız öğrencinin cansız bedeni, sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.


“ÖĞRENCİNİN CAN GÜVENLİĞİ YOK”


Facia sonrası konuşan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Zor da olsa KYK yurtlarına yerleşebilen öğrencilerin sağlıklı bir şekilde barınmaları sağlanamıyor. Yurtların donanımı, bakımı için yeterli ödeneğin ayrılmadığını biliyoruz. Aydında KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu bir öğrencimizi kaybettik. Öğrenciler, yurtta yetkililere asansörle ilgili şikayetlerini defalarca ilettiklerini söylüyorlar. Yetkililer ‘15 kişilik asansöre 16 kişi binmiş’ diyor. Oysa bu asansörlerin yük aşımı varsa hareket etmemesi gerekir. Bu açıklamalar bize yurtlarda can güvenliğinin hangi noktada olduğunu gösteriyor. Son dönemde yurtlarda yaşanan intihar vakaları, geçtiğimiz yıllarda tarikat yurtlarında canice işlenen cinayetler, asansör kazası gibi gelişmeler öğrencilerin can güvenliğini sağlamak ve sağlıklı eğitim almaları için gerekli önlemlerin alınmadığını gösteriyor. İktidar yurtları daha donanımlı yapma çalışması yapmıyor ama yurtlara manevi danışmanlar atıyor. Manevi danışmana ayrılan bütçe ile güvenli asansör yapmalıdır. Bütün KYK Yurtlarının donanımı gözden geçirilmeli ve güvenli hale getirilmelidir. Öğrencilerimizin sağlıklı eğitim, güvenli barınma hakkı sağlanmalıdır. Kamusal kaynakların önemli bir bölümü gençlerimizin bilimsel eğitim hakkına ayrılmalıdır” diye konuştu. 
AYDIN KYK ÖĞRENCİSİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!
Olay sonrası tepkiler büyürken, öğrenciler eylem yaptı. 'Katil KYK' diye bağıran öğrenciler arkadaşının haksız ölümüne destek oldular. Eski adıyla Twitter, yeni ismiyle 'X' olan uygulamadan "bsylcss" adlı kullanıcı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada bozuk asansör için aylarca şikayet edildiğinden fakat görevlilerin hiçbirinin ilgilenmediğinden bahsetti. Açıklamanın devamında ise: "Aylarca şikayet ettik asansörden, görevliden, yemekhane görevlisinden hiçbiri önemsenmedi. Bir çoğumuz asansör yerine merdivenleri kullandı. Çünkü aynı ablamız ‘yürüyerek çıkın’ diyordu. Asansör bakımına gelen görevliler olduğunda katlara anons geçilirdi: ‘Katlara erkek personel gelecek bilginize’ şeklinde. IŞIKLI KYK PERSONELLERİ de çok iyi biliyordu ki asansör için gelenler görevlerini, bakımlarını yapmak yerine, kattaki odalardan çıkan kızları seyretmeye geliyordu. Bir odaya girmedikleri kalıyordu. Hiçbir şekilde bakım yapılmadı orada. Sırf bu sebeplerden dolayı bir çoğumuz yurdu bıraktık, değiştirdik. Şimdi ise bir can kaybı oldu, belki az gelebilir ama ardına bıraktığınız aile hiç de az değil ki önemsenmez ise 1 değil 10 olacak bu..." 
Yazının sonuna 'Katil KYK' diye hashtag de ekledi.


YURT MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından olayın ardından yapılan açıklamada, yurt müdürünün açığa alındığı ve olayın incelenmesi için bir müfettiş görevlendirildiği duyuruldu. Açıklamada, "Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan trajik olayla ilgili incelemeler sürdürülmektedir. İlk incelemelere göre, zemin kattaki asansörün düşmesi sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmektedir. Ancak maalesef bir öğrencimiz, panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken hayatını kaybetmiştir. Ölen öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dileriz. Yaşanan süreçle ilgili hem adli hem de idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlık tarafından yurt müdürü açığa alınmış, ayrıca olayı incelemek üzere bir müfettiş görevlendirilmiştir. İnceleme sonuçlarına göre ihmal tespit edilirse, sorumlular hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Babacan: İlçe başkanlarımızın Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü bilmiyorduk

Ali Babacan: İlçe başkanlarımızın Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü bilmiyorduk