Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya'nın gözbebeği EXPO alanı tehlikede! EXPO alanı için çığlık

Antalya'nın gözbebeği EXPO alanı tehlikede! EXPO alanı için çığlık

Antalya’da milyarlarca lira harcanarak yapılan ve 2016’da açılan EXPO alanı, geçtiğimiz aylarda Özelleştirme Dairesi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılırken, birçok meslek odasının karşı çıktığı satışın bedel tespiti henüz yapılamadı. STK ve meslek odaları satışın durdurularak alanın kamu yararı için kullanılması taleplerini yineledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın gözbebeği EXPO alanı tehlikede! EXPO alanı için çığlık

Yapımından ihalesine, yönetimine adı skandallara konu olan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2016’da açıklanan 1 milyar 720 milyon TL maliyeti ile yapılan Aksu ilçesindeki EXPO alanının parsel parsel satışa sunulduğu kamuoyunda gündeme gelmişti. 1 Milyon 64 bin 287 metrekarelik EXPO alanının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışı planlanırken Antalya’da satışa büyük tepki gelmişti. 

GERİ ADIM DA ATILMADI 

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu başta olmak üzere, siyasi parti temsilcileri ve kentte gücü olan odalar konuya ilişkin açıklama yapmıştı. EXPO satışına karşı kamuoyundan sert bir şekilde tepki gelmesi sonrası alanın satışı ile ilgili bir adım atılmazken, geri adım da atılmadığı öğrenildi. Hala kıymet bedelinin belirlenerek ihale edilmesi beklenen EXPO alanı için kamuoyu, ‘Geç değilken yanlıştan dönün’ diyerek yetkililerin kentin geleceğini düşünmesi gerektiğini dile getirdi.

6493208e-6422-4dad-916a-ad57901f6a1b

KAMU YARARI GÖZETİLMELİ

EXPO alanının, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde çadır kent veya konteyner kent olarak kullanılması önerisini sunan Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca’nın demeci ardından AKP iktidarının talimatı ile uzun yıllardır atıl bırakılan EXPO alanı parsel parsel satışa hazırlanmaya başlamıştı. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş ile yaptığımız haber sonrası konu kent gündemine taşınmıştı. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu konunun takipçisi olacağını belirtmiş ve EXPO’nun kamu yararı için kullanılması gerektiği belirtilmişti. 

727b985e-ecd0-46ae-ae0b-cada19dbe9a2

BEDEL TESPİTİ SONRASI İHALE

Tarım alanı, Ar-GE merkezi, üniversite gibi birçok kullanım alanı fikri ortaya atan kent temsilcileri, yetkililerden EXPO alanının Antalya’nın gelişimi için önemine bir kez daha vurgu yaptı. EXPO alanının ihalesi henüz gerçekleşmemişken ve bedel tespiti yapılması beklenirken TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu, ATSO Başkanı Ali Bahar, siyasi parti temsilcileri daha önce yaptıkları açıklamalar ile satışa karşı çıkmıştı. Son edinilen bilgiye göre ise EXPO alanının bedel tespiti yapıldıktan sonra ihaleye çıkması bekleniyor.

9255b83e-6662-4de6-ae04-67dc6aea39eee9746685-87d2-45eb-a36d-ead15499bf1b

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da İflaslar Peş Peşe: Ünlü Oteller Grubu iflas Bayrağını Çekti!

Antalya’da İflaslar Peş Peşe: Ünlü Oteller Grubu iflas Bayrağını Çekti!