Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya'da emekli geçinemiyor! Emekli adalet arıyor

Antalya'da emekli geçinemiyor! Emekli adalet arıyor

AKP iktidarı yerel seçimlere az bir süre kala emeklilere bir sefer mahsus 5 bin TL ikramiye verdi. ÇKS kaydı olan, iş yeri olan ve çalışan emeklilerin yararlanamadığı ikramiyeye emeklilerden büyük tepki geldi. ‘Emekli birdir’ diyen emekliler haklarını arıyor

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da emekli geçinemiyor! Emekli adalet arıyor

Emeklilere verilecek bir defaya mahsus 5 bin TL tutarındaki ikramiye 16 milyon emeklinin sadece 10 milyonuna verildi. ÇKS kaydı olan, işyeri olan ve çalışan emeklilerin ikramiyeden mahrum kalmasına kamuoyundan bir çok tepki geldi. Konuyla ilgili konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “Emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda kalan emekliler var, iş yeri olan emekliler var. Bunlara bu ikramiye verilmedi, bu ikramiyeden faydalanamadılar. Çalışmak zorunda kalan emeklerin zaten çoğu 7500'e civarında maaş alan insanlar. Yani daha fakir, daha az maaş alanlar. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olanlar ziraat odasına kayıtlı olanlar, bu insanlarda alamıyor.
 ÇKS'ye evet. ÇKS'ye kayıtlı olanlar, Adamın 1-2 dönüm arsası varsa, 1 dönem kaydı varsa, o da alamıyor. Bir de banka emeklileri var.  Banka sandıklardan emekli olan, özel bankalarda emekliliği olanlarda alamıyor. Dolayısıyla yaklaşık 16 milyon emeklinin sadece 10 milyonu bu ikramiyeden faydalandı. 6 milyonu bu haklardan yararlanamıyor. Bununla ilgili girişimlerimiz devam edecek. Önümüzdeki hafta içerisinde Ankara'da bu konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacağız. Bunun dışında da zaten kamuoyunu da oluşturmaya çalışıyoruz. Bunların verilmesi lazım, bu haksızlıktır” dedi.

SEÇİM YATIRIMI

Antalya’da insanca yaşanabilir bir evin kirasının 10 bin TL olduğu bilinirken; en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğu Türkiye’de emekli yaşam mücadelesi veriyor. Emekliler bir süredir AKP iktidarına ağır eleştirilerde bulunurken, iktidar emeklileri susturmak için 5 bin TL’lik sus payı vereceğini açıklamıştı. Bu duruma isyan eden emekliler, “Sandıkta karşılığını alacaksınız” dedi. Emeklilerin yaşam mücadelesinin her geçen gün sertleştiğini ve açlığa mahkum edildiklerini belirten Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, Kasım Ayı’nda emeklilerin Ankara’da büyük bir miting gerçekleştireceklerini dile getirdi. Ergen, “Seçim çalışması yapmak için sokağa çıkabilme yüzleri olsun diye böyle bir uygulama yapıyorlar. İyileştirme adı altında bir sefere mahsus emeklilere 5 bin TL verecekler.Bu aslında sokakta çıkabilmenin koşullarını yaratmak istedikleri bir durum. Dolayısıyla biz bunu kabul etmiyoruz, böyle şey olmaz. Emekliye insanca yaşayabileceği bir zam yapmak yerine şimdi bir kereye mahsus 5 bin TL sus payı verilmesini kabul etmiyoruz. Yani zam yapamıyoruz, bununla yetin diyorlar aslında. Seçimlere endeksli bir çalışma var” diye konuştu.

ENFLASYON FARKINI ZAM DİYE YUTTURACAKLAR

Genel Başkan Zeynel Abidin Ergen, “Meydanlarda emeklilerden yüz bulamayacaklarını biliyorlar. Bunun için de, biz 5 bin TL verdik deyip, herhalde sokağa çıkacak yüzleri olacağını düşünüyorlar. Bize göre o yüzleri yok. Bu emeklileri tatmin etmez. Hükümet Ocak ayında yüzde 15 diye açıklama yapmıştı. Bunun üzerine enflasyon farkını koyacaklar. Enflasyon farkını da getirip yeni zam diye millete yutturmaya çalışacaklar. Enflasyon farkını da TÜİK verilerine göre alacaklar. O da zaten tam bir enflasyon farkı olmayacak. Yani biz de büyük ihtimalle yüzde 38-40 bandında bir şey olur diye tahmin ediyoruz. Tabii seçimlere yönelik bir ek iyileştirme yaparlar mı? Onu bilemiyorum. Eğer öyle bir şey yaparlarsa seçimlerden sonra o verdiklerini kepçeyle alacaklar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Letonya Hırvatistan maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Letonya Hırvatistan maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?