Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya'da büyük tepki! Atatürk'e büyük ayıp

Antalya'da büyük tepki! Atatürk'e büyük ayıp

Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü için tören planlanması Antalya Konyaaltı Anadolu Lisesi’ne verilirken, programa ‘Atatürk sansürü’ gölgesi düştü. Genel Yayın Yönetmenimiz 15 Ekim akşamı sansür haberini Akdenizgercek.com.tr’den kamuoyuna duyurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da büyük tepki! Atatürk'e büyük ayıp

Antalya Vali yardımcısı ile 10 Kasım hazırlık komitesince yapılan toplantıda programdan “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa”, “İzmir Marşı”, “Bülbülüm altın kafeste” marş ve şarkılarının çıkarılması ilk kez Akdenizgercek.com.tr’den kamuoyuna duyuruldu. Haberimiz sonrası sansür girişimine eğitimcilerden büyük tepki geldi. ‘Atatürk Türkiye’dir’ diyen eğitimciler alınan kararın geri çekilmesini talep ederken, komitenin sessizliği ise şaşırttı.

KİM O VALİ YARDIMCISI?

Edinilen bilgiye göre her yıl bir liseye verilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü törenleri bu yıl Antalya’da Konyaaltı Anadolu Lisesi’ne verildi. Öğrencilerin program için hazırlıklara başladığı ve büyük bir tören planladıkları öğrenilirken, bir vali yardımcısının programa dair sansür getirdiği kaydedildi. Vali yardımcısı ile hazırlık komitesince yapılan toplantıda programdan “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa”, “İzmir Marşı”, “Bülbülüm altın kafeste” marş ve şarkılarının çıkarılmasının istendiği öğrenilirken, iddialar bazı eğitimciler tarafından da doğrulandı. 

hulusi şahi

VALİ’DEN MÜDAHALE GELECEK Mİ?

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un bu karara ne diyeceği merak konusu iken eğitimciler konuyu sert şekilde eleştirerek yapılan hatadan dönülmesini istedi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sorumlu olan Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin’in sekreterinin sabit telefonu aranmasına rağmen cevap alınamazken, iddialara tepki geldi. 

salih kaygusuz

“EMEK VAR SAYGI YOK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Cumhuriyetin 100. yılında hem Cumhuriyetle ilgili hem de 10 Kasım’da Ata’mızı anmak için okullarımıza programlar dağıtıldı. Tabii bu programları okullarımızdaki görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu hazırlanan programlar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Antalya Valiliği’ne sunulur. Ama duyduk ki, ilimizdeki Konyaaltı Anadolu Lisesi’nde 10 Kasım tören hazırlama için görevlendirilmiş. 10 Kasım törenini hazırlayan öğretmenler onay için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Valiliğe göndermiş. İptal edilen etkinliklere baktığımızda hepsi de Ata’mızı andıran, Ata’mıza özlemimizi duyuran parçalardır. Yani bu marş ve şarkılar Atatürk ile özdeşleşmiş marş ve şarkılardır. Bilindik oyunlarla 10 Kasım törenlerini biraz daha küçükleşmesi için çaba sarf edildiğini görmekteyiz. Yani burada AKP'nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve AKP'nin vali yardımcısı yine yaptı, yapacağını. Atatürk’ü anmak normal bir anma töreni haline dönüştürme çalışmaları kabul edilemez. Atatürk'ün öğretmenlerinin, Atatürk gençlerinin böyle bir günde bu programı hazırlamak için bir emek harcadılarsa buna karşı çıkılmamalı” dedi. 

sadık aacar

“ATATÜRK’ÜN İLKELERİ YOK SAYILIYOR”

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise “İktidar eğitim alanında büyük değişiklikler gerçekleştiriyor. Eğitimi laik, bilimsel özünden hızla uzaklaştıran adımlar atıyor. Yerel bürokratlar da bu yönetime uygun uygulamalar içerisine giriyor. Cumhuriyet, laiklik, demokrasi, barış kavramlarına tahammülsüz, liyakatsiz kadrolar toplumla çelişen kararlar alıyor. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinliğinin içeriğini değiştirmek ve 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı gibi marşları, Atatürk'ün sevdiği şarkıların programdan çıkartılması için program komitesine müdahale edilmesi kabul edilecek bir tutum değildir. 

nurettin sönmez-17

KİM MÜDAHALE ETTİYSE GEREĞİ YAPILMALI 

Mustafa Kemal Atatürk'ü de ilkelerini yok sayarak, kendi istedikleri çizgide anmak istiyorlar. Milli bayramları da içini boşaltarak kutlamak istiyorlar. Bu dayatmaları kabul etmiyoruz. Bu dayatmalara karşı Eğitim Sen olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Anma törenine bu şekilde müdahale suçtur. 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenine kimler müdahale etmişse gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Anma töreni de komitenin planladığı şekilde yapılmalıdır” ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye’nin döviz zengini illeri belli oldu

Türkiye’nin döviz zengini illeri belli oldu