Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya yabancı kenti oldu! Türk'lere barınacak yer kalmadı

Antalya yabancı kenti oldu! Türk'lere barınacak yer kalmadı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Eylül ayında yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 7 konut satışı ile Antalya aldı. Yabancıya yapılan konut satışına büyük tepki gösteren yurttaş, “Kendi ülkemizde mülteci olduk” diyerek isyan etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya yabancı kenti oldu! Türk'lere barınacak yer kalmadı
KAYNAK: Nizamettin ÖZMEN

TÜİK verilerine göre Eylül ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,9 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 7 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla 978 konut satışı ile İstanbul ve 211 konut satışı ile Mersin izledi. Türkiye’de Eylül ayında 722 konut alan Rus vatandaşların yanı sıra İran, Irak, Ukrayna, Afganistan, Suudi Arabistan, Katar, Yemen, Sudan, Pakistan gibi ülkelerin vatandaşları da konut sahibi oldu. Yabancıya satılan konutların sonucunda özellikle Antalya’da artan kira fiyatlarına büyük tepkiler gelmeye devam ederken, yurttaş AKP iktidarına tepkili.

“ÜLKE BİZİM SÖZ BİZİM”

2011 yılından itibaren Türkiye’nin Suriye’den aldığı düzensiz göçün dışında geri kalmış ülkelerden bir çok kişi Türkiye’ye akın etti. Bu düzensiz göç sebebiyle Türkiye’nin demografik yapısının değişimi noktasında büyük bir korku yaşayan yurttaş, durum karşısında siyasilerin önlem alması gerektiğini belirtti. Türkiye’ye gelen düzensiz göç sebebiyle artan kira fiyatları da yurttaşın belini bükmeye devam ederken; derinleşen yoksullukta dar gelirliyi açlığa mahkum ederken, ülkeye döviz girsin mantığa ile 400 bin Dolar’a konut ve vatandaşlık satılmasına ilişkin yurttaş, ‘kanla alınmış toprak para ile satılamaz’ dedi. AKP’nin yabancılara sağladığı bu vatandaşlık fırsatına bir çok siyasi, STK yöneticisi, sendika yöneticisinden gelen tepkiler sonrası konuyla ilgili herhangi bir çalışma yürütülmemesi de dikkat çekerken yurttaş, ‘Ülke bizim söz bizim’ diyerek AKP iktidarını uyardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yargıtay'dan işçilere dedikodu uyarısı

Yargıtay'dan işçilere dedikodu uyarısı