Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya Staj mağdurları isyanda! Haklıyız ama Hakkımızı Alamıyoruz

Antalya Staj mağdurları isyanda! Haklıyız ama Hakkımızı Alamıyoruz

Meslek liselerinden mezun olan kişiler, 1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı Kanun ile birlikte sigorta başlangıçları yapılmasına rağmen emekli olamadı. Staj ve çıraklık mağdurlarının sorunları devam ederken mağdurlar, “Herkes haklısınız diyor ama hakkımızı alamıyoruz” diyerek sorunlarının giderilmesi taleplerini yineledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Staj mağdurları isyanda! Haklıyız ama Hakkımızı Alamıyoruz
MUHABİR: Kamer Durdu

Staj ve çıraklık mağdurları emeklilik hakkını hak etmesine rağmen hala emekli olamadı. Meslek liselerinde sigortaları erken başlayan ama EYT hakkını kazanamayan mağdurlar haklarını istiyor. Meslek liselerinde sigortası başlayan ve yıllar sonra yasal değişiklikler yüzünden mağdur olan meslek lisesi mezunları yasal düzenleme istiyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter’in staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili, “Staj ve Çıraklık mağduru kardeşlerimiz ile ilgili yeri geldiği zaman gerekli adımları atacağız” söylemi üzerine mağdurlar tekrar umutlandı. 

Whatsapp Image 2024 02 16 At 10.18.06

Bir Kişinin İki Sigortası Olamaz

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akın Saçıldı, “2008’de E-Devlet uygulaması çıktıktan sonra E-Devlet'te iki tane girişimiz vardı. Bir staj girişimiz, bir normal uzun vade girişimiz vardı. Ondan sonra biz fark ettik ki bu lisede bize yapılan sigortalar bizim hiçbir işimize yaramıyormuş. Büyük mağduriyet yaşadık.16 yaşındaki bir çocuktan uzun vade mi, kısa vade mi, sigortamı bunu kavramasını bekleyemez kimse. Bize bunun bir eğitimini verip ondan sonra bu kartları dağıtabilirlerdi. Biz o zaman tamamen bu kartlara güvenerekten devam ettik. Bu kartlar üzerinden, yeniden farklı bir iş yerlerine girdiğimiz zaman bu kartlar üzerinden girişlerimiz yapıldı. 2008'e kadar fark edemedik. O yüzden de mağdur olduk. Yani bir kişinin iki tane işe giriş tarihi olmaz. İşe girdiğin bir girmişsindir yani o tarih bir tanedir” dedi.

Yasal Düzenleme Bekliyoruz

Türkiye Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyon başkanı Murat Bal ise, “Staj ve Çıraklık konusu bir hak mücadelesi olması nedeni ile ülke gündemini uzun süredir meşgul etmektedir. Bu konuda temel sorun staj ve çıraklık döneminin emeklilik hesabından sayılmaması nedeni ile e-devlet sisteminde görünen 80-90 yıllardaki SSK başlangıçlarımız hiç bir işe yaramamakta. Bizlere SSK kartlarımız staj ve çıraklık dönemlerimizde teslim edilirken “Gençler hayırlı olsun bu SSK kartlarınız sayesinde erken emekli olacaksınız “ diye bilgi verildi. Bizler e-devlet sistemi çıkana kadar ilk işe giriş tarihlerimizin işe giriş olarak sayıldığını düşünüyorduk. Burada ciddi bir hata ve haksızlık bulunmaktadır. Konu hakkında yüzlerce vekil ve siyasi parti yetkilimizi ziyaret ettiğimizde hepsi siz haklısınız diyor ama bugün geldiğimiz noktada halen hakkımızı alamadık. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter’in Türkiye Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonunun talepleri ve geçmiş dönemlerde verilen 3 dönemlik seçim vaatleri bir TV programında hatırlatıldığında, ‘O kardeşlerimizin her zaman yanındayız, sözümüz var ve sözümüzü tutacağız. Staj ve Çıraklık mağduru kardeşlerimiz ile ilgili yeri geldiği zaman gerekli adımları atacağız’ söylemi bizi umutlandırdı. Bizler artık vaat olmak istemiyoruz. Konunun acilen yüce meclisimizde gündeme gelerek çözülmesi hususunda gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'ın Sacha Boey Transferi

Galatasaray'ın Sacha Boey Transferi