Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya Sözleşmesi Feshedilen Öğretmen Emine Karakaş’ın Arkasında!

Antalya Sözleşmesi Feshedilen Öğretmen Emine Karakaş’ın Arkasında!

29 Ekim’de kutlamalarında yaptığı konuşma sebebiyle hakkında soruşturma açılan Özel Ted Antalya Koleji’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan Emine Karakaş’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan tahkikatta iş akdi sonlandırıldı. Eğitimciler ise Emine Karakaş’ın yanında olduklarını belirtti. Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Hedef laik eğitimdir” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Sözleşmesi Feshedilen Öğretmen Emine Karakaş’ın Arkasında!

Özel TED Antalya Koleji'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Emine Karakaş, yaptığı konuşmada, “Onun için canını vermeye hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber, Cumhuriyet’in bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda 100 yıl önce Anayasa’ya Cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan, Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar. Peki tüm bunlar olurken sen neredesin? Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş Cumhuriyeti’nin değerini? Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğini her gün için şükrettin mi Yaradana? Koskoca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen neredesin? Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, milli marşını kağıda bakmadan okuyamayan ya da milli marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh, gencecik kadın sporcularını yaftalayıp millilikten söz ederken sen neredesin? Cumhuriyet’in göz bebeği bütün fabrikaları bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parası olan herkese çerez gibi dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken, memurun, doktorun, işçin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemli geleceğim dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?” demişti.
A W108095 01

İŞ SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ”

Emine öğretmenin söylemleri sonrası hakkında soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi soruşturma sonucunda TED Antalya Koleji Özel Lisesi için para cezası verirken, Emine Karakaş’ın disiplin yönünden cezalandırılması ve iş sözleşmesinin feshedilmesine kararı verdi. Eğitim sendikaları, eğitimciler, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarından destek yağan Emine Karakaş’ın iş sözleşmesinin feshi sonrası açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Hedef laik eğitimdir. 

Bskn 001

“KARA YÜZÜMÜZ”

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde laik ve bilimsel eğitimi bitirmenin adımlarını atıyor. Bir eğitim emekçisi 29 Ekim’de konuşması yüzünden işinden oluyor. Laiklik ile ilgili konuşan öğretmen, ülkenin ve eğitimin temel değerlerini vurguladı. Bu durum bizim kara yüzümüzdür. PİSA değerlendirilmesine bakıldığında Türkiye’nin durumunu zaten görüyoruz. Ülke yavaş yavaş laik ve bilimsel eğitimden çıkıyor. Bir öğretmen düşüncesini belirttiği için işinden oluyor, sözleşmesi feshediliyor. AKP’den korkulduğu için sesini çıkarmayanlar da bu durumun yaratıcısıdır. Emine Karakaş’ın başına gelen hem Anayasa’ya hem hukuka aykırıdır. Emine Karakaş’ın üzerinden laik eğitimin kaldırılmasına yönelik bir yol izleniyor. Biz Emine öğretmenin ve laik eğitimi sonuna kadar savunacağız” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni yıla girerken kalbinize dikkat!

Yeni yıla girerken kalbinize dikkat!