Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ahmet Davutoğlu Antalya’da

Ahmet Davutoğlu Antalya’da

Ahmet Davutoğlu: Ucube Cumhurbaşkanlığı sistemini yerle bir edeceğiz

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahmet Davutoğlu Antalya’da

“Ucube Cumhurbaşkanlığı sistemini yerle bir edeceğiz”

14 Mayıs seçimleri kampanyası kapsamında Antalya’ya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partililer ve halk ile bir araya geldi. Genel Başkan Davutoğlu, sözlerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a yüklendi. Davutoğlu, “14 Mayıs’ta bu otoriter yolsuzluk düzenini ve ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini yerle bir edeceğiz” dedi.

DSC_0444

Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz açıklamaları ile ilgili, “Kur korumalı mevduat adı altında sürdürülen faizciliğe son vereceğiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisi Erdoğan’dır. Bakmayın faizle mücadele laflarına. 2016’da başbakanlığı bıraktığım zaman kamunun faiz harcamaları 50-55 milyar TL idi bu sene 816 milyar TL. 15 katı faize giden bir para var” dedi. Davutoğlu, Yozgat’ta ki toplu açılış töreninde muhalefete ‘işgalci’ benzetmesi yapan AKP Grup Başkanvekili Binali Yıldırım’a ise, “Yani siz nasıl iç güç oluyorsunuz da biz dış güç oluyoruz. Senin oğlun değil miydi Kolombiya’ya Venezuela’ya kadar giderek dış güçlerin oyunlarının içine giren. Sizin paralarınız nerede, yatırımlarınız nerede?” diyerek cevap verdi.

DSC_0480

ANTALYA, DAVUTOĞLU’NU AĞIRLADI

Antalya’nın dünyanın incisi bir kent olduğunu belirterek sözlerine başlayan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, “Torosların incisi olan bir kente Torosların yiğit insanı Ahmet Davutoğlu’nu burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Büyük milletler büyük liderler üretir. Büyük liderler zorlu yollardan geçer, mücadele eder. Şanlı bir tarihi olan haksızlığa, yozlaşmaya ve yasaklara karşı onurlu, özgür, demokrat bir şekilde tepkisini veren Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu, Antalya’da büyük bir enerji oluşturmuştur. Bir hemşerimiz ve dostumuz olan Davutoğlu’nun liderliğinde davamız için mücadele etmekten onur duyuyorum. Bu onur ve şerefi de ilelebet taşıyacağız” dedi.

DSC_0475

“HERKESİ DIŞLAYAN BİR SES”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Engelli yollarda omuz omuza vererek bu günlere geldik. Çok zor bir sürecin içindeyiz. 14 Mayıs’ta hep beraber demokrasi bayramımızı kutlayacağız. Seçim öncesinde yani Ramazan Ayı’nda siyasetteki tansiyonun düşmesi hedefimizdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’mız ile arife günü deprem bölgesinde Gaziantep’te buluştuk. Nurdağı’nda bayram namazından sonra vatandaşlarımız ile bayramlaşarak dertlerini dinledik. Biz bayram havası ile günümüzü geçirirken Sultan Ahmet Camii’nin avlusundan bir ses yükseldi. Millete tepeden bakan, kendisi dışında herkesi öteki gören, dışlayan bir ses. Camilerimiz bütün inançlı vatandaşlarımızın ortak noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı oradan bütün milletin yüreğini yaralayan sözler kullandı. Siyaset her yerde olabilir ama asla ibadethanede olmamalı. Cami’de ‘Bunlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracaklar’ dedi. Ortak Mutabakat metnimizde veya başka bir metinde böyle bir ibare dahi yok. Cumhurbaşkanı bunu nereden çıkardı? Cumhurbaşkanı’nın itham etmesi suçlaması gerekiyor. Konuşacak başka bir şey bulamayınca böyle sözler kullanıyor. Bizim soframız Halil İbrahim Sofrasıdır, onların sofrası ise kurtlar sofrasıdır demiştim. Buna özendiler sayıyı altıya çıkarmak için epey çaba sarf ettiler. Baktılar ki olmuyor HÜDA PAR, DSP, Yeniden Refah gibi bir çok partiyi aldılar. DSP’de geleneğine aykırı şekilde döndü” diye konuştu.

DSC_0481

BİNALİ YILDIRIM’A YÜKLENDİ

Genel Başkan Davutoğlu, Türkiye’nin seçim heyecanı içerisinde olduğunu aktararak, “Kimin haddine bu memleketin evlatlarının bir kısmını Allah’a şirk koşmakla itham ettiler. Konunun üstüne gidince de ‘Yabancı işgalcileri’ kastettiklerini söylediler. 4 Cumhurbaşkanı adayı var bunların hangisi yabancı, hangisi yabancıların temsilcisi? Bu yetmedi devlet tecrübesi ile artık olgunlaşmasını beklediğimiz Binali Yıldırım, ‘Seçimde ülkeyi, yabancı işgalcilere teslim etmeyeceğiz” dedi. Yani siz nasıl iç güç oluyorsunuz da biz dış güç oluyoruz. Senin oğlun değil miydi Kolombiya’ya Venezuela’ya kadar giderek dış güçlerin oyunlarının içine giren. Sizin paralarınız nerede, yatırımlarınız nerede? Hollanda gazetelerinde milyar dolar değerindeki servetler yer alırken içeride millik taslamak mı millilik? Ne bizim yurt dışında ne bir kuruş paramız var. Ne yurtdışında izah edemeyeceğimiz bir mülkümüz var. Ne yurt dışında kayıtlara geçmemiş bir görüşmemiz var. Siz kapalı kapılar ardında kimlerle görüşüyorsunuz? 14 Mayıs’ta millet sağlığına kavuşacak. Yolsuzluklar bir hastalıktır, yolsuzlukları besleyen ihale baronlarını, imar baronlarını, uyuşturucu baronlarını toplumun içinden atacağız. Siyasete giren her kişi önce mal beyanında bulunacak ve bitirdiği zamanda mal beyanında bulunacak. İzah edilmeyecek bir mal varlığı varsa onu alıp hazineye sevk edeceğiz. Siyaset millete hizmet için yapılır, cep doldurmak için değil. Son 6 yıldır vahşi bir servet transferi yapılıyor. Çiftçilerden, işçilerden, esnaftan aktarılan kaynaklarla, kamu bankaları üzerinden de bir takım rant kaymaları ile bazı insanlar olağanüstü zenginleşti, çoğu insanda olağanüstü fakirleşti. Et yiyemeyen bir halkın karşısına çıkarak ‘Ekonomi şahlanıyor’ diyerek konuşmak halkı aldatmaktan başka bir şey değildir” dedi.

DSC_0496

“Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisi Erdoğan’dır”

“Kur korumalı mevduat adı altında sürdürülen faizciliğe de son vereceğiz” diyen Davutoğlu, “Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisi Erdoğan’dır. Bakmayın faizle mücadele laflarına. 2016’da başbakanlığı bıraktığım zaman kamunun faiz harcamaları 50-55 milyar TL idi bu sene 816 milyar TL. 15 katı faize giden bir para var. Faizle mücadele nerede? Tefeciler üzerinden belli kesimler, faizciler üzerinden zengin ediliyor. Halk fakirleşirken bazıları zenginleşiyor. Adaletsizlik, hukuksuzluk, yasaklar Cumhurbaşkanı’na hakaret davasından dahi on binlerce davanın açıldığı bir yerde düşünce özgürlüğünün olmadığı bir yerde kendileri gibi düşünmeyenlere istediklerini söyleme özgürlüğü olduğu, kendileri gibi düşünenlerin ise en temel gerçekleri bile ifade edemeyenlerin olduğu yerde demokrasiden bahsedilmez. Adaletsizliklere karşı Türkiye’nin en nitelikli kadrolarını bir araya getirdik. Hiç merak etmeyen Altılı Masa’yı ilk topladığımız 12 Şubat 2022’den bu yana Erdoğan masanın dağılması ile ilgili rüya görüyor. Felaket senaryoları üretiyorlar. Kendilerini değil milleti düşünen 6 lider her ay onları yanılttı ve bundan sonrada onları yanıltmaya devam edeceğiz. Onlara hüsran bize zafer gelecek. Daha önce denenmemiş birbirinden farklı tabanlara dayanan 6 parti Türkiye’nin geleceği için el ele verdi. 14 Mayıs’ta bu otoriter yolsuzluk düzenini ve ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini yerle bir edeceğiz. Yeni bir devlet mimarisi ile devletin kurumlarını ihya edeceğiz. Antalya, Türkiye’yi dünyaya tanıtan en önemli şehirlerdendir. Umarım Antalya’da evrensel değerlerle yoğrulmuş Serap Yazıcı Özbudun’u Ankara’ya göndermek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadın Oyunları Festivali başlıyor

Kadın Oyunları Festivali başlıyor