Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber 23 Nisan’da Atatürk’süz kutlama

23 Nisan’da Atatürk’süz kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının öncülüğünde kurulan Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan ulusal egemenliğin ilan edildiği gün olan 23 Nisan 1920’nin 103. yılında Türkiye genelinde geçmiş yıllara göre her yıl giderek sönükleştirilmeye çalışılan törenlere inat yurttaş bayramına sahip çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
23 Nisan’da Atatürk’süz kutlama

AKP İktidarları döneminde milli bayramlara dönük yapılan yurttaşın katılımını ve coşkusunu kısıtlayıcı düzenlemeler tepki toplarken, bu yıl da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi törenlere katılmamayı tercih etti. Yurttaştaki Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk hassasiyeti milletvekili adaylarının bazılarına yansırken, bazılarına ise hiç yansımadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Twitter üzerinden yaptığımız kısa bir araştırmaya göre Antalya’da bazı siyasiler ve adaylar Atatürk’süz kutlama yapmayı tercih ederken, bazı adaylar ise Atatürk’lü resim ve mesajla kutlama yaptı.

ATATÜRKLÜ VE ATATÜRKSÜZ KUTLAMALAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mesajında ve videosunda Atatürk’e yer verirken, AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse de Atatürk hassasiyetini korudu. Ancak AKP Antalya eski İl Başkanı, Antalya Milletvekili Adayı Ethem Taş, CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı Özbudun Atatürksüz kutlamayı tercih etti.  İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Ayşen Kurt ise hem Atatürklü hem Atatürksüz kutlama yaptı. CHP Antalya Milletvekili Adayı, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nı hiç kutlamadı. HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Örgütü Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı Saruhan Oluç da Şerafettin Kılıç gibi 23 Nisan’ı kutlamamayı tercih etti. Oluç’un Ramazan Bayramı mesajında çift dilli kutlama yapması da dikkat çekti. Oluç Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında “Ramazan Bayramınızı, barışa ve adalete, huzura ve sağlığa vesile olması dileğiyle kutlarım. İyi bayramlar... Bi hêviya ku bibe wesîleya aştî, edalet, aramî û tenduristiyê, Cejna we ya Remezanê pîroz û bimbarek be” dedi.

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı Yunus Başaran ve CHP Antalya Milletvekili adayı Sururi Çorabatır mesajında Atatürk hassasiyetini korudu.

Songül BAŞKAYA

şerafettin kılıç-1yunus başaranserap yazıcı sururi çorabatırethem taşmustafa köse-1çavuşoğlu-3Adsız-26ayşen kurt

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“RECEP BEY SENİN BU ELİNDE P*K’NIN ELİ VAR, DİĞER ELİNDE HİZBULLAH’IN ELİ”

“RECEP BEY SENİN BU ELİNDE P*K’NIN ELİ VAR, DİĞER ELİNDE HİZBULLAH’IN ELİ”