Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Kültür Sanat Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı

Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen kutsal emanetler sergisi, Yıldız Sarayı'ndan devredilen mukaddes emanetleri ziyaretçilerle buluşturuyor.

Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 1
/ 9
İstanbul'un Fatih ilçesinde, Yıldız Sarayı'ndan 1924 yılında İstanbul Üniversitesi'ne devredilen 9 parça mukaddes emanetin sergisi ziyarete açıldı. Bu kutsal emanetler, 100 yıl sonra ilk defa ziyaretçilerle buluşuyor.
Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 2
/ 9
İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'nde, Yıldız Sarayı'ndan 1924 yılında İstanbul Üniversitesi'ne devredilen 9 parça mukaddes emanetin sergisi düzenlendi. Bu kutsal emanetler, uzun yıllar saklanmasının ardından 100 yılın ardından sergilenmek üzere gün yüzüne çıkarıldı.
Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 3
/ 9
"Kutsal Emanetlerin Ziyareti" adıyla hazırlanan sergide, Lihye-i Saadet, Peygamber Efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) Sakal-ı Şerif'i, Hücre-i Saadetlerinin tamiratı esnasında koparak çıkan direk parçaları, Ravza-i Mutahhara'nın aydınlatılmasında kullanılan mum, 514 yıllık Kuran-ı Kerim, Fetih ve Süvari Alayı sancağı, Hilye-i Şerif levhaları gibi önemli eserler bulunuyor. Sergi, 2 Nisan'da ziyarete açıldı ve 5 Nisan saat 16.00'a kadar İstanbul Üniversitesi'nde yer alan konuklarını ağırlamaya devam edecek.
Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 4
/ 9
Sergi hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mahmut Şan, kutsal emanetlerin tarihçesine değindi. Şan, "Üniversitemizin muhafazasında ve kütüphanesinde bulunan ziyarete açılan kutsal emanetler, Sultan Abdülhamid Han zamanında Yıldız Sarayı'nın uhdesinde bulunurken, 1924 yılında Atatürk tarafından İstanbul Darülfünununa muhafaza edilmek üzere emanet edildi.
Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 5
/ 9
Toplamda 9 parçadan oluşan bu ziyarette, 4 tanesi doğrudan Peygamber Efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) hatırasına aittir. Geri kalanlar ise milli mirasımız ve devlet emaneti olarak sahip çıktığımız eserlerdir" şeklinde konuştu. Şan, ziyaretçilere sergide nelerin yer aldığını da detaylı bir şekilde aktardı.
Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 6
/ 9
Sergide görev alan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Zeynep Yazıcı, kutsal emanetlerin bekçiliğini yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Burada Peygamber Efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) kutsal emanetlerini beklemek ve ziyaretçileri ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Kendimizi Medine'de gibi hissediyoruz. Böyle bir muhabbet duyuyoruz. Bütün ziyaretçileri bekliyoruz" dedi.
Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 7
/ 9
Sergide yer almanın büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade eden İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencisi Türkeş Aliyev, "Peygamber Efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) kutsal emanetlerinin yer aldığı bu sergiye iştirak etmek benim için çok büyük bir bahtiyarlık.
Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 8
/ 9
Bu büyük bir ayrıcalık. On bir ayın sultanı Ramazan’da üniversitemizin böyle anlamlı ve güzel bir sergi açması bizim için büyük mutluluk. Ben buradaki duygularımı tarif edemiyorum" şeklinde konuştu.
Yıldız Sarayı'ndan Devredilen Emanetler Yıllar Sonra Gün Yüzüne Çıktı 9
/ 9

Kaynak-İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları

1 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları