Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis MHP'den Meclis'e TikTok için yeni kanun teklifi

MHP'den Meclis'e TikTok için yeni kanun teklifi

MHP Milletvekili Halil Öztürk, TikTok ve diğer sosyal medya platformlarında Türk geleneklerine aykırı içeriklerin engellenmesi amacıyla bir kanun teklifi sundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'den Meclis'e TikTok için yeni kanun teklifi
KAYNAK: İHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformlarında Türk gelenek ve göreneklerine aykırı paylaşımların engellenmesi ve sosyal medyada işlenen suçların önlenmesi amacıyla yeni bir kanun teklifi sundu. Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunduğu teklif ile 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlar ile Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'da düzenlemeler yapılmasını önerdi.

'TikTok'taki Ahlaksızlığa Son Vermek İstiyoruz'

Konuya ilişkin açıklama yapan Halil Öztürk, 'TikTok’taki ahlaksızlığa son vermek için bir süredir üzerinde çalıştığımız önemli değişiklikleri içeren kanun teklifimizi TBMM Başkanlığı'na sunduk. TikTok’taki genel ahlaka ve Türk toplumunun geleneklerine aykırı içeriklerin Türkiye temsilciliği tarafından yayına girmeden engellenmesini öngören bu teklifimiz, uygulanmazsa erişim engeli ve bant daraltma gibi yaptırımlar öngörüyor,' dedi.

Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk

'Suçları Önlemek İçin Telefon Numarası Zorunluluğu Getiriyoruz'

Öztürk, sosyal medyada işlenen suçların önlenmesi için de önemli bir adım attıklarını belirterek, 'Teklifimizde sosyal medya uygulamalarına girişte cep telefonu numarası zorunluluğu getiriyoruz. Bu sayede, itibar suikasti gibi suçları işleyenlere daha hızlı ulaşılabilecek ve trollük faaliyetlerinin önüne geçilecek,' şeklinde konuştu.

'Ekran Bağımlılığını Sayaç Uygulaması ile Önleyeceğiz'

Halil Öztürk, sosyal medya bağımlılığını azaltmak için de sayaç uygulamasını aktif hale getirmeyi önerdiklerini belirtti. 'Sosyal medya kullanıcısı, sayaç uygulaması ile ne kadar zaman geçirdiğini görebilecek ve geri sayım özelliği sayesinde belirli bir süre sonunda uygulama otomatik olarak kapanacaktır. Bu sayede sosyal medya bağımlılığı ve diğer rahatsızlıkların önüne geçilecektir,' dedi.

'TBMM Başkanlığını Göreve Davet Ediyoruz'

Son olarak TBMM ve milletvekillerine çağrıda bulunan Öztürk, 'Bu değişiklikleri yapmamızdaki amacımız, ahlaksızlıkların önüne geçmek, Türk gençliğini temiz ve sağlıklı bir gelecek ile buluşturmak ve gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaktır. Teklifimizi verdik ve meclis başkanımız tarafından ilgili komisyona sevk edilmesini umuyoruz,' diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2015 model Toyota Corolla

İcradan satılık 2015 model Toyota Corolla