Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis İYİ Parti Adana Büyükşehir Başkan adayı belli oldu

İYİ Parti Adana Büyükşehir Başkan adayı belli oldu

Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurken, 5 ilin daha adayı ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti Adana Büyükşehir Başkan adayı belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, İYİ Parti'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında gerçekleşen toplantıda aday tespit usulünü görüşerek aday listelerinin teslimine ilişkin görevlendirmeleri karara bağladı.

Ayyüce Türkeş kimdir?

Ayyüce Türkeş Taş, 2 Ekim 1977'de Ankara'da doğdu. 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu genel başkanı ve eski başbakan yardımcısı Alparslan Türkeş'in kızı olan Ayyüce Türkeş, Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili. 

Alparslan Türkeş ve Seval Türkeş çiftinin çocuğu olan Ayyüce Türkeş, Ahmet Kutalmış Türkeş ile öz kardeş, Alparslan Türkeş'in ilk evliliğinden olan çocuklarından Yıldırım Tuğrul Türkeş ile ise babaları bir kardeştir.

Ayyüce Türkeş

İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da gören Türkeş, yükseköğrenimini 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümünde tamamladı. 2003 yılında Bilgi Üniversitesinden MBA derecesi, 2010 yılında 'Yabancı sermayeli bankaların enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin finansmanına etkisi ve uygulamalı bir yaklaşımı' başlıklı tezi ile Marmara Üniversitesinden bankacılık alanında doktora derecesi aldı.

2011 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenerek ABD'ye yerleşti;[3][4] Selinay ve Alsu isminde iki çocuk sahibi oldu. İş hayatını 2012-2023 yılları arasında New York'ta sürdüren Ayyüce Türkeş Taş, bir siber güvenlik şirketinin ekonomiden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak çalıştı.
2023'te Türkiye'ye gelip Adana'nın Kozan ilçesine yerleşti ve siyasetle uğraştı. MHP'nin Alparslan Türkeş çizgisinde olduğunu düşünmediğini söyleyen Ayyüce Türkeş, 2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'nin Adana 1. sıra milletvekili adayı oldu.

28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili olarak meclise giren Türkeş, Milli Savunma Komisyonu'nda görev aldı.

5 ilin İYİ Parti adayı ortaya çıktı

31 Mart'ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayları da belli oldu. Bu kapsamda; Gürhan Özcan Manisa, Ayyüce Türkeş Adana, Nesrin Ünal Antalya, Kazım Yücel Kayseri ve İmren Nilay Tüfekçi Samsun'da İYİ Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayları olarak belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marius Sumudica’nın sağlık durumu iyileşiyor

Marius Sumudica’nın sağlık durumu iyileşiyor