Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis TİP Sözcüsü Sera Kadıgil: Katledilen her kadının kanı elinizde!

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil: Katledilen her kadının kanı elinizde!

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe komisyonunda AKP ve MHP'ye hitaben, "Sizler ‘kadın-erkek eşitliği’ ve ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ laflarını kullanmadıkça, bu ülkede öldürülen her kadının katlinde payınız var. Kadın ve erkek arasında ‘fıtrat’ diye bir şey koyduğunuz sürece katledilen her kadının kanı elinizde" dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TİP Sözcüsü Sera Kadıgil: Katledilen her kadının kanı elinizde!
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

TİP'li Kadıgil, "Kimsesiz çocukları evlat edindirmekle övünüyorsunuz, sonra gidip ‘Evlat edinilen çocukla evlenilebilir’ diyen Diyanet’le protokol üstüne protokol yapıyorsunuz. 9 ayda 24 milyon TL’yi kadınlar ve çocuklar için değil; Diyanet için aktarmışsınız. Çocuk başına Diyanet’e 550 TL verirken anaokulları için çocuk başına destek 489 TL. Kuzuyu kurda emanet ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Cinsel suç mağduru çocuk sayısının 9 yılda 3 katına çıktığını kaydeden CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Doğum yapan 19 yaş altı genç kadın ve kız çocuğu sayısı 2002’den bu yana 2 milyonu aştı. Bu rakamlar sizi ürkütmüyor mu?” diye konuştu.

SÖZLEŞME KORUMAZMIŞ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine yönelik eleştirilere "Sözleşmeler insan hayatını korumaz" savunması yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da 24 Kasım coşkusu

Hatay'da 24 Kasım coşkusu