Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis İki siyasi partiden beklenmedik ittifak! Kulisler sallandı

İki siyasi partiden beklenmedik ittifak! Kulisler sallandı

İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, İYİ Parti ile AKP'nin İzmir için anlaşma yaptığını ileri sürdü. Çıray, İYİ Parti'nin tüm illerden aday çıkarması şartıyla AKP'nin İzmir'den aday göstermeyeceğini iddia etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İki siyasi partiden beklenmedik ittifak! Kulisler sallandı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında konuk olduğu programda, 'çok güvendiği bir kaynağı' olduğunu belirterek eski partisiyle AK Parti'nin yerel seçimler için anlaşma yaptığı iddiasını aktardı.

Çıray, kaynağının kendisine,

"İYİ Parti'nin Türkiye'nin her yerinde aday çıkarması şartıyla, İzmir'de AKP'nin aday çıkarmama ihtimali tartışılıyor" dediğini söyledi.

Çıray şöyle konuştu:

"İYİ Parti'nin istediği gibi davranma hakkına kimse bir şey diyemez ama Türkiye çapında aday çıkarmaları en çok CHP'ye zarar verecektir. Çok güçlü bir liderlik sergiliyorsanız sizin vaadiniz ittifakla seçim kazanmak olmamalı. Bu aşamadan sonra kurulacak bir ittifak da işe yaramaz. Meral Hanım, 'kazanacak aday' sürecine benzer bir süreç yürüttü. CHP, örseleniyor. İyi Partili vekil tarafından HDP'ye, PKK'ya yakın olmakla yorumlandı. Bir başka vekil, biz MHP ve AKP ile ittifak yapmalıyız dedi. İyi Partili bir vekil, İzmir'de bir STK'nın başkanına gidip, başka şeyler teklif etti. 'İster AKP'den ister bizden aday ol, destek vereceğiz' dedi. Bir süreç yürüyor ve muhalefet açısından iyi bir süreç yürümüyor. Muhalefetin seçime giderken kendi içindeki açıklaması Tayyip Bey'i kurtarıyor. Ankara, İstanbul'u muhalefet alır. Bilinçli CHP seçmeni ve İYİ Parti seçmeni, İstanbul'da Ankara'da CHP'ye oy verir."

Meral Akşener'i yalanladı

Çıray'ın iddiaları, İYİ Parti ile AKP arasında bir anlaşmanın olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İttifak konusunda bir değişiklik yok" demişti. Ancak Çıray'ın iddiaları, Akşener'in sözlerini yalanlar nitelikte.

İYİ Parti ile AKP arasında bir anlaşmanın olması halinde, bu durum Türkiye siyasetinde önemli bir kırılma noktası yaratabilir. Bu anlaşmanın, CHP'nin İzmir'de aday çıkarmasını zorlaştıracağı ve AKP'nin İzmir'de zafere ulaşmasını kolaylaştıracağı tahmin ediliyor.

İYİ Parti'nin aday çıkarması CHP'ye zarar verir mi?

İYİ Parti'nin İzmir'de aday çıkarması, CHP'nin oylarını bölebilir ve bu durum AKP'ye yarayabilir.

İYİ Parti, İzmir'de güçlü bir tabana sahip. CHP'nin oylarının bir kısmının İYİ Parti'ye kayması, CHP'nin İzmir'de seçimi kaybetmesine neden olabilir.

İYİ Parti'nin tavrı muhalefeti zayıflatıyor

İYİ Parti'nin yerel seçimlere yönelik tavrı, muhalefeti zayıflatıyor.

İYİ Parti'nin Türkiye'nin tüm illerinden aday çıkarmak istemesi, CHP'nin oylarını bölebilir. Ayrıca, İYİ Parti'nin AKP ile ittifak yaptığı yönündeki iddialar da muhalefeti zayıflatıyor.

İYİ Parti ve AKP'den iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mescid-i Aksa'da Müslümanlara saldırı

Mescid-i Aksa'da Müslümanlara saldırı