Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kulis CHP Burdur vekili Akbulut'tan kamu emekçileri için kadro çağrısı

CHP Burdur vekili Akbulut'tan kamu emekçileri için kadro çağrısı

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Meclis'teki konuşmasında kamu emekçileri için kadro çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Meclis'teki konuşmasının önemli bir bölümünü sosyal medya aracılığıyla paylaştı. Akbulut'un, '700 bini aşkın Kamu Emekçisine selam olsun. Mücadelemiz sürecek.' notuyla paylaştığı video, kamu emekçilerine yönelik önemli bir çağrıyı içeriyor.

Kadro Bekleyen Emekçilere Destek Çağrısı

Vekil Akbulut'un konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri, belediyeler ve KİT'lerde çalışan 700 binin üzerinde kamu emekçisinin kadro beklentisi oldu. Akbulut, 'Kamuda sürekli görevlerde çalışan ve 2017 yılında 696 sayılı KHK ile sürekli iş statüsüne geçilen 700 bini aşkın belediyeler ve KİT'lerde çalışan işçiler kadro bekliyor. Verilen onca sözlere rağmen yüz binlerce kamu işçisi, bırakın kadro almayı, tayin hakkından mahrum, elli iki günlük tediyelerden mahrum, iş güvencesinden mahrum, kamu çerçeve protokolünden ve sosyal haklardan mahrum. Ayıptır, yazıktır günahtır aynı iş yerinde, aynı işi yapıyor. Kadrosu yok diye daha az maaş alıyor. Kamuda eşit işe eşit ücret yasal hak olmalı.' ifadeleriyle kamu emekçilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

'Sözünüzü Ne Zaman Tutacaksınız?'

Genel seçimler öncesinde verilen sözlerin hatırlatıldığı konuşmada Akbulut, 'Bu sözünüzü ne zaman tutacaksınız? Ranttan yana değil, emekten yana olalım. En zorlu koşullarda hayatlarımızı kolaylaştırmak için ter döken işçilerimizin seslerine kulak verelim.' çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’daki Kuaförden İnsanlık Dersi

Antalya’daki Kuaförden İnsanlık Dersi