Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis Çavuşoğlu AB’ye tepkili

Çavuşoğlu AB’ye tepkili

14 Aralık operasyonu yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da en çok konuşulan konu oldu.. İstanbul merkezli ‘Paralel yapı’ operasyonu ile ilgili olarak, Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Maja Koçijanciç,“Türkiye’de gazeteci ve basın mensuplarının gözaltın

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çavuşoğlu AB’ye tepkili

14 Aralık operasyonu yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da en çok konuşulan konu oldu.. İstanbul merkezli ‘Paralel yapı’ operasyonu ile ilgili olarak,  Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Maja Koçijanciç,“Türkiye’de gazeteci ve basın mensuplarının gözaltına alındığına dair bize ulaşan haberlerden çok endişeliyiz. Temsilciliğimiz, ne olduğuna dair tam bir çerçeve sunmak için yoğun olarak çalışmaktadır” şeklinde bir açıklama yapmıştı. AB’nin açıklamasına Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, tepki gösterdi. Çavuşoğlu, AB’nin açıklaması ile ilgili olarak, “Herkes gazetecilerin tutuklanmasında dolayı üzüntüsünü dile getirebilir ve yargı sürecinin şeffaf olmasını dileyebilir, temenni edebilir, bu konuda çağrıda da bulunabilir ama bir yargı süreci başladıktan sonra Türkiye’ye ve Türkiye’deki hükümete yönelik bu kadar ağır eleştiriyi biz kabul edemeyiz. Yani ‘bunları derhal serbest bırak’ talimatını da kabul etmiyorum ben” dedi. Çavuşoğlu, AB’nin kendisine gönderdiği mektubun basına sızdırılmasına ise sert tepki gösterdi.

Avrupa Birliği 8 Ekim’de açıkladığı ilerleme raporunda da Türkiye’de kötüleşen basın özgürlüğüne yönelik sert eleştiriler getirmişti.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez ve Muratpaşa’da son durum

Kepez ve Muratpaşa’da son durum