Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Isparta Isparta'nın lavanta kokulu köyü

Isparta'nın lavanta kokulu köyü

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde bulunan Kuyucak köyünde, bin ile 5 bin metrekare arasında değişen lavanta bahçelerinde hasat erken başladı. Üretici Baysal Tezcan, bu yıl rekoltenin 1.5-2 ton civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Isparta'nın lavanta kokulu köyü 1
/ 9
Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyü, Temmuz ve Ağustos aylarında yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan lavanta bahçeleriyle ünlüdür. 
Isparta'nın lavanta kokulu köyü 2
/ 9
Sıcak havaların etkisiyle bu yıl lavanta hasadı erken başladı. 
Isparta'nın lavanta kokulu köyü 3
/ 9
Lavanta üreticisi Baysal Tezcan, hasadın bir hafta önce başladığını belirtti ve 'Sabah 5.30’da bahçelere gelerek kesime başlıyoruz, 11 gibi kesimi bitiriyoruz. Bu yıl havalar sıcak olduğundan dolayı lavantalar erken açtı' dedi.
Isparta'nın lavanta kokulu köyü 4
/ 9
Tezcan, yağışların az olması sebebiyle geçen yıla göre hasadın daha zayıf olduğunu ve bu yıl bin ile 5 bin metrekare arasında yetiştirilen lavantada 1.5-2 ton civarında rekolte beklediklerini ifade etti. 
Isparta'nın lavanta kokulu köyü 5
/ 9
Lavantanın yaş halinin bu yıl 5 TL olduğunu, kuru lavanta çiçeği fiyatının ise henüz belirlenmediğini ancak geçen yıl 39 TL’den satıldığını söyledi. Ayrıca, bu yıl Dubai'ye 100 bin kese lavanta ihracatı yapmayı hedeflediklerini de belirtti.
Isparta'nın lavanta kokulu köyü 6
/ 9
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, sıcak hava nedeniyle lavanta hasadının erken başladığını ve lavantadan elde edilen yağın Avrupa ülkelerine, özellikle Hollanda ve Fransa'ya ihraç edildiğini söyledi. Selçuk, 'Isparta'da üretilen lavanta yağımız, dünya pazarında yerini alıyor' dedi.
Isparta'nın lavanta kokulu köyü 7
/ 9
Lavanta bahçelerini ziyaret eden Mehmet Şimşek, İstanbul'dan gelerek bu güzel ortamı ve hoş kokuları deneyimlediğini söyledi. Şimşek, 'Antalya'dan dönerken burada hasat başladığını duyduk ve çok memnun kaldık. İlk kez lavanta bahçesi gördüm ve burası çok hoş' dedi.
Isparta'nın lavanta kokulu köyü 8
/ 9
İzmir'den misafirlerini gezdirmek için lavanta bahçelerine getiren Sertan Gezer ise, 'Kuyucak köyünün bu doğa harikasını görmek için geldik. Misafirlerimiz İzmir'den geldiler ve biz de onlara eşlik ederek bu güzellikleri tanıttık. Yetiştirenlere ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.
Isparta'nın lavanta kokulu köyü 9
/ 9
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
25 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları

25 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları