Türkiye'nin bereketli topraklarıyla ünlü Hatay, tropikal ürünlerin üretiminde ön plana çıkıyor. Özellikle Antakya ilçesine bağlı Demirköprü Mahallesi'nde bulunan seralarda, afetzede çiftçiler tarafından muz üretimi sürdürülüyor. Üreticiler, bu yılki muz hasadından memnun olsa da fiyatlar konusunda endişelerini dile getiriyor.
Üreticinin Fiyat Endişesi
10 dönümlük serasında muz yetiştiren Mehmet Alkan, üç yıl önce kurduğu serasında muz hasadının bereketli geçtiğini ifade etti. Ancak, seradan 20 TL ile 25 TL arasında satılan muzun, marketlerde 50 TL ile 80 TL arasında değişen fiyatlarla satılması üreticiyi üzüyor. Alkan, 'Biz üretici olarak burada her türlü ilaç ve gübre gibi etkenlerle uğraşırken, dışarısı bizim aldığımızdan bir kat daha fazlasını kazanıyor' dedi.
Tropikal Meyvenin Hatay'daki Başarısı
Mehmet Alkan, Antakya ve Hatay gibi depremden büyük zarar gören bölgelerde muz yetiştirmenin bir başarı olduğunu belirtti. Alkan, 'Muz, deniz kenarında olan bir mahsul olduğu halde biz bunu şehrin iç kesimlerinde ekip diktiğimizde yine de şükürler olsun ki hasadımızı alıyoruz,' şeklinde konuştu. Bu başarı, bölgenin tarım potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor.