Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem RTÜK tarafından Halk TV’ye 'gülümseme' cezası verildi!

RTÜK tarafından Halk TV’ye 'gülümseme' cezası verildi!

RTÜK, Halk TV'ye bir programda moderatörün gülümsemesi nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi. Kanal sahibi karara tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
RTÜK tarafından Halk TV’ye 'gülümseme' cezası verildi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV'ye bir programda yapılan "gülümseme" nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi. Karara tepki gösteren kanal sahibi Cafer Mahiroğlu ve RTÜK üyesi Tuncay Keser, sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Ceza Sebebi: Moderatörün Gülümsemesi

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kanala verilen cezaya tepki gösterdi. Mahiroğlu, "Halk TV’ye bir ceza daha verdiler. Parmak sallıyorsunuz, çok sert söylemlerde bulunuyorsunuz diyorlardı. Şimdi daha trajikomik bir cezayla gündemdeyiz. Yayına katılan konuğun söylediklerine, moderatörün ‘gülümseyen’ bir mimikle itiraz etmesinden dolayı ceza ödüyoruz." diyerek kararı eleştirdi.

RTÜK'ten Yüzde 3 İdari Para Cezası

RTÜK üyesi Tuncay Keser, Halk TV’ye verilen cezayı sosyal medya hesabından duyurdu. Keser, kanala verilen cezanın gerekçesini şöyle açıkladı: "Programda Cem Toker’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerinin ardından, sunucu Sinem Fıstıkoğlu’nun gülümsemesi Cem Toker’i destekleyici nitelikte görüldü ve bu nedenle Halk TV’ye yüzde 3 idari para cezası verildi."

Semih Yalçın'dan tepki çeken Sözler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, söz konusu programı hedef aldı ve Sinem Fıstıkoğlu’na yönelik cinsiyetçi ifadeler kullandı. Yalçın, Fıstıkoğlu için "Sözde sunucu, barmaid havasında. Yayın sırasında bir hanımefendiye yakışmayacak şekilde saygısız tavırlar sergiliyor." ifadelerini kullanarak tepki topladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Torino'nun Genç Yeteneği Emirhan İlkhan'dan Kötü Haber!

Torino'nun Genç Yeteneği Emirhan İlkhan'dan Kötü Haber!