Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Pankart açan öğrenciler serbest bırakılsın!

Pankart açan öğrenciler serbest bırakılsın!

Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Akdeniz Şubesi Sözcüsü Erdem Güner, Akdeniz Üniversitesi mezuniyet töreninde pankart açtıkları gerekçesiyle gözaltına alınan tarafından öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pankart açan öğrenciler serbest bırakılsın!


 

Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Akdeniz Şubesi  Sözcüsü Erdem Güner, Akdeniz Üniversitesi mezuniyet töreninde pankart açtıkları gerekçesiyle gözaltına alınan tarafından  öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

 

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi adına basın açıklamasını yapan Erdem Güner,’’ 5 gündür gözaltında tutulan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Dilan Esen, Mehmet Alpsoy, Rıdvan Seven, Onur Durdağa, SelimcanAlabayve Musa Badur derhal serbest bırakılmasını talep ediyor; cezaevlerinde tutulan gazetecilere başta özgürlükleri olmak üzere tüm haklarının iade edilmesini istiyoruz’’ dedi.

Güner,’’  Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük” pankartı açan İletişim Fakültesi öğrencileri, evlerine yapılan şafak baskınlarıyla gözaltına alınmıştır. Yarının özgür gazeteci adayı öğrenciler, mezun oldukları ilk gün AKP’nin, kendinden olmayanlara dönük uyguladığı baskıyla tanışmıştır” dedi.  “İki insan için özgürlük talebinde bulunmak suç değildir” diyen Güner,’’ Kaldı ki hücrelerinde ölüme terk edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın da tutuklanma gerekçeleri traji-komiktir. İki insanın da bugüne kadar hiçbir suç işlemedikleri belgelenmiştir. Buna rağmen AKP yandaşı olmadıkları için işlerine son verilmiştir.  Ülke keyfi KHK’larla yönetilmekte, sürekli uzatılan OHAL artık memleketin olağan hali haline gelmektedir. AKP yandaşı olmayan herkes işten atılmakta, hapislere tıkılmaktadır.  AKP, basın özgürlüğünde Türkiye’yi dünyanın en kötü ülkeleri arasına sokmayı başarmıştır. AKP ile birlikte Türkiye, demokrasi ve hukuk devleti kavramlarından hızla uzaklaşarak bir diktatörlüğe dönüşmektedir. Cezaevleri bu gidişata karşı çıkan muhaliflerce doldurulmuştur’’ dedi. DENİZ TOPKAYA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maicon bombası

Maicon bombası