Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem CHP İstanbul'da lansman toplantısı düzenledi

CHP İstanbul'da lansman toplantısı düzenledi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısı başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: ANKA

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının tanıtım toplantısı kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı konuşmadan önemli başlıklar şu şekildedir:

Özel, konuşmasına "Sivil bir anayasamız yok, ancak hepimizin mutabık olduğu maddelerin yer aldığı anayasamız var" diyerek başladı. Yapay gündemlerle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Özel, bazı kişilerin çıkıp belirli maddeleri görmezden geldiğini, bunun sebebini ise kendi güttüğü kişisel bir kan davası olarak nitelendirdi.

Anayasanın devletin temeli olduğunu vurgulayan Özel, "Birileri devletin temeli olan anayasayı yok saymaya kalkıyor. Bütün yetki bende diyen birisinin kişisel kini yüzünden olmaktadır" ifadelerini kullandı. Özel, bu kişinin Gezi davasındaki kini nedeniyle anayasayı göz ardı ettiğini belirtti.

Konuşmasında İstanbul'u temsil eden 16 milyon insanın yaşananları bilmesi gerektiğine vurgu yapan Özgür Özel, "Burada 16 milyon İstanbullunun temsilcileri bulunmaktadır" dedi. Bu sözleriyle İstanbulluların topluca bu sürece şahitlik ettiğini ve geleceğe dair beklentilerini ifade etme hakları olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, İBB Başkan aday tanıtım toplantısında konuşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını tanıttığı toplantıda konuştu. İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan noktalar şu şekilde:

"Toplumumuzun birlik ve beraberlik içinde başarıya ulaşma kararlılığıyla yola devam ediyoruz. 31 Mart 2024'te sizlerin desteğiyle İstanbul'u bir kez daha kazanacağımıza inanıyoruz. Yaşadığımız engellemelere karşı direnç kazandık. Gerçek anlamda hizmet ürettik ve bu süreçte önemli tecrübeler elde ettik. Engelleme çabaları zamanla etkisiz hale geldi ve artık bizi durduramaz hale geldi. Engellerle mücadelede ustalaştık, başarıya ulaşma konusundaki bilgi birikimimizi daha da geliştirdik. Bu başarı hikayesini her platformda dile getireceğiz; 'İstanbul başardı' diyeceğiz."

"Hafızalarımızı taze tutmalıyız. Sayın Genel Başkanımız, Gezi Parkı olaylarını anlatırken bu milletin demokrasiye sadece sahip çıkmadığını, aynı zamanda İstanbul'da büyük bir değişim istediğini dünyaya ilan ettiğini ifade etti. Bu büyük değişimin öncüsü olmaya devam edeceğiz."

İmamoğlu, 2019 seçim sürecine dair bir video izleyerek şunları dile getirdi:

"Seçim sürecinde karşılaştığımız haksızlıkları hatırlamak önemli. İftiralarla dolu davalara maruz kaldık, özel görevlendirilmiş hakimler tarafından haksız kararlara hedef olduk. Ancak her türlü çabaya rağmen, asla geri adım atmadık. Engelleme çabalarına rağmen işimize odaklandık ve sonunda kazanan İstanbul ve İstanbullu Türkiye oldu. İlk başkanlık dönemimiz zorlu geçti, ancak devraldığımızda durma noktasına gelmiş İstanbul'u yeniden ayağa kaldırmak için azimle çalıştık."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Genç yetenek Kenan Yıldız Juventus'ta parlıyor

Genç yetenek Kenan Yıldız Juventus'ta parlıyor