Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Videolar Gündem Bakanlık duyurdu: Vaniköy'deki kaçak villa yıkılıyor!

Bakanlık duyurdu: Vaniköy'deki kaçak villa yıkılıyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Vaniköy'de boğaz manzaralı kaçak villa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yıkılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'un gözde semtlerinden Üsküdar Vaniköy'de, boğaz manzaralı kaçak villa bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yıkılacak. Bakanlık, izinsiz olarak inşa edilen villanın yıkımını gerçekleştirerek, bölgedeki inşaat denetimlerine dikkat çekecek.

Kaçak İnşaatın Tarihi

Vaniköy'deki ormanlık alanda bulunan ve boğaz manzarasına sahip olan villa, inşaat izni olmadan yapıldığı gerekçesiyle bir süredir tartışma konusu olmuştu. Üsküdar'ın korunması gereken doğa ve yeşil alanları içinde yer alan bu kaçak yapının inşaatı, geçen günlerde bakanlık tarafından mühürlenmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, kaçak yapının inşaat faaliyetleri hakkında bir hafta önce suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti. İBB'nin suç duyurusunun ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bakanlık ekipleri tarafından yapı mühürlendi ve yıkım süreci başlatıldı.

Bakanlık Açıklaması

Bakanlık, bugün saat 08.00’de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, izinsiz inşa faaliyetlerinin tespit edilerek ruhsatsız yapıların mühürlendiğini ve yıkım süreçlerinin bakanlık koordinesinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Açıklamada, "Kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyetleri bugün başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yıkım Süreci Başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Vaniköy'deki kaçak villa için yıkım işlemlerine bugün itibarıyla başlamış durumda. Bölgedeki diğer kaçak yapılar ve izinsiz inşaatlarla ilgili denetimlerin artırılacağı da belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Hassa'da 6 katlı binanın yıkıldığı anlar kamerada

Hatay Hassa'da 6 katlı binanın yıkıldığı anlar kamerada