Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Videolar Güncel Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyorlar

Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyorlar

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki oturma eylemine devam ediyor. 123 haftadır kararlılıkla sürdürdükleri evlat nöbetinde, aileler HDP il başkanlığı önünde bir araya gelerek, çocuklarının güvenli bir şekilde kendilerine teslim edilmesini talep ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki oturma eylemine devam ediyor. 123 haftadır kararlılıkla sürdürdükleri evlat nöbetinde, aileler HDP il başkanlığı önünde bir araya gelerek, çocuklarının güvenli bir şekilde kendilerine teslim edilmesini talep ediyor. Ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla ve pankartlarla toplanan aileler, sloganlar eşliğinde HDP'yi protesto ediyor ve çocuklarına kavuşma çağrısında bulunuyor.

Aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açarak tepkilerini dile getiriyor. Her çarşamba düzenlenen bu oturma eyleminde, aileler çocuklarına kavuşmak için mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını ifade ediyor.

Eylemlerini sürdüren ailelerden Ayten Koçhan, PKK ve HDP'den çocuklarını istediklerini belirterek, evlat hasretinin artık dayanılmaz bir hale geldiğini dile getirdi. Aynı zamanda Türk-Kürt meselesi olmadığını, bu durumun Amerika meselesi olduğunu savunan Koçhan, çocukların devlete teslim olmalarını istedi.

Başka bir aile ise oğluna seslenerek, PKK'dan ve HDP'den kopmasını, devlete teslim olmasını talep etti. Anneler, "Dağda bir kişi kalana kadar eyleme devam edeceğiz" diyerek kararlılıklarını vurguladılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Air Canada faciası! Uçağı tehlikeden son anda kurtarıldı!

Air Canada faciası! Uçağı tehlikeden son anda kurtarıldı!