Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Videolar Güncel Düden Şelalesi Kuruyor mu? Düden Şelalesi Neden Kuruyor?

Düden Şelalesi Kuruyor mu? Düden Şelalesi Neden Kuruyor?

Antalya’nın Kepez ilçesi sınırlarında bulunan önemli bir turistik nokta olan Düden Şelalesi'nde sular bir anda çekildi. Turistlerin ve işletmecilerin dikkatini çeken su seviyesindeki düşmenin nedeni bakın ne çıktı?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Düden Şelalesi, Antalya’nın Kepez ilçesi sınırlarında bulunan önemli bir turistik noktadır. Şelale, Kırkgöz Mevki’ndeki kaynaktan doğan suyun Pınarbaşı’ndan gelen su ile birleşip Bıyıklı Düden’de yer altına inmesi ve daha sonra Varsak yakınlarındaki çöküntü alanında yeryüzüne çıkması sonucu oluşur. Düden Şelalesi, Antalya’nın en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden biridir ve her yıl 100 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilir. Ancah bu hafta Düden Şelalesi'nde elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntı yaşandı.

Düden Şelalesi

Düden Şelalesi’nde Su Seviyesi Neden Düşüyor?

Antalya’nın simge yerlerinden olan ve Yeşilçam filmlerine de sahne olan Düden Şelalesi’nde su seviyesi gözle görülür derecede azaldı. Elektrik kesintisi nedeniyle Düden Şelalesi’nde su pompalayan dinamonun çalışmadığı öğrenildi.

Elektrik Kesintisi ve Su Seviyesi

Düden Şelalesi’nde su pompalayan dinamonun elektrik kesintisi nedeniyle çalışmaması durumunda, şelalenin su seviyesi düşüyor.

Kaynak: Tayfun Akyatan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yılkı atları otomobilde kek krizine neden oldu

Yılkı atları otomobilde kek krizine neden oldu