Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Güncel Coğrafi işaret alan Hink yemeği nasıl yapılır? Hink yemeği tarifi

Coğrafi işaret alan Hink yemeği nasıl yapılır? Hink yemeği tarifi

Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Azaplı köyünden çıkan Hink Yemeği, coğrafi işaret aldı. Hink yemeği nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Coğrafi işaret alan Hink yemeği nasıl yapılır? Hink yemeği tarifi 1
/ 5
Erzurum Hink Yemeği, coğrafi sınırlarda köklü bir geçmişe sahip geleneksel bir lezzet. Bu yemek, özellikle Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Azaplı Köyü'nün mutfak kültüründe önemli bir yer tutuyor. Geleneksel haliyle uzun yıllardır bilinen bu yemek, şimdi coğrafi işarete sahip ve adı herkes tarafından biliniyor.
Coğrafi işaret alan Hink yemeği nasıl yapılır? Hink yemeği tarifi 2
/ 5
Erzurum Hink Yemeği'nin üretimi, özellikle kolostrum sütünün kullanılmasıyla coğrafi sınırlara özgü bir nitelik taşıyor. Bu özel tarife ve malzemelere bağlı olarak üretim süreci, tamamen coğrafi sınırlarda gerçekleşiyor.
Coğrafi işaret alan Hink yemeği nasıl yapılır? Hink yemeği tarifi 3
/ 5
2023 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen Hink Yemeği, Erzurumlu hanımlar tarafından geleneksel yöntemlerle sıkça pişiriliyor.
Coğrafi işaret alan Hink yemeği nasıl yapılır? Hink yemeği tarifi 4
/ 5
Hink Yemeği nasıl yapılır? Hink yemeği tarifi  Hamur bileşenleri derin bir kapta iyice karıştırılıp sert bir zeminde yoğrulur. Hazırlanan hamurdan 3 cm büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanarak 4 cm çapında silindir yapılır ve bıçakla 4 cm genişliğinde kesilerek küçük parçalar elde edilir. Hamur parçalarının üzerlerine un serpilip elde açılarak kese şekli verilir. Bir tencerede eritilen tereyağına, küçük parçalar halinde doğranmış soğan ve kıyma eklenip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Coğrafi işaret alan Hink yemeği nasıl yapılır? Hink yemeği tarifi 5
/ 5
Salça, pul biber, tuz, kuru reyhan, kuru nane, karabiber ve kimyon ilave edilip homojen hale gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavrularak iç harç hazırlanır. Kolostrum sütü kaynatılıp ılıtılır ve bir kapta yumurta ile iyice çırpıldıktan sonra iç harç ile karıştırılır. Bu karışım, kese şeklinde hazırlanan hamurlara yaklaşık 15’er g doldurulup hamurların ağzı iyice kapatılır. Bir tencerede kaynatılan suya tuz ilave edilir ve doldurulmuş hamurlar bu suda 8-10 dakika kadar haşlanır. Pişen hamurlar süzülerek sudan çıkarılır. Erzurum Hink Yemeğinin servisi, sıcak olarak yapılır.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyada Yeni Yıl Coşkusu: Yeni Zelanda 2024'e Merhaba Dedi

Dünyada Yeni Yıl Coşkusu: Yeni Zelanda 2024'e Merhaba Dedi