Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Güncel Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü coşku ve anlam dolu törenlerle kutlandı. Uluslararası katılımın da olduğu etkinliklerde, şehitler anıldı ve tarihi önem vurgulandı.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı 1
/ 8
Çanakkale Deniz Zaferi, ülke genelinde büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ilk törende, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk sunuldu.
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı 2
/ 8
Tören Büyük İlgi Gördü 1994 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından, 253 bin şehit adına Çanakkale'ye verilen ve üzerinde 'Çanakkale Geçilmez' yazan altın madalya, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Vali İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından Türk bayrağına takıldı.
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı 3
/ 8
Yoğun Katılım ve Anlamlı Sunumlar Tören, saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı'nda başladı ve birçok önemli ismi bir araya getirdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, milletvekilleri, bürokratlar, askerler, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler törene katıldı.
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı 4
/ 8
Uluslararası Katılım Dikkat Çekti Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenlerine, birçok ülkeden diplomatik temsilciler de katıldı. Avustralya Büyükelçisi Miles Armitage, Avustralya Askeri Ataşesi Captan Ben Esler, İngiltere Askeri Ataşe Yardımcısı LT Cade Dominic Kilbane, Fransa Askeri Ateşesi DA Nora Zelazli ve Yeni Zelanda Büyükelçi Yardımcısı Nicole Slight gibi isimler, törenlere katılım gösterdi.
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı 5
/ 8
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı 6
/ 8
Anlamlı Sunumlar ve Saygı Duruşları Türkiye Cumhuriyeti adına ilk çelenk sunumunu Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler gerçekleştirdi. Ardından sırasıyla Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da çelenklerini sundular.
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı 7
/ 8
Anlamlı ve Görkemli Törenler Törenler, şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Boğaz Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümün coşkuyla kutlandı 8
/ 8
Şehitleri selamlamak amacıyla Çanakkale Boğazı'nda 'TCG Büyükada' tarafından 21 pare top atışı gerçekleştirildi. 'Çanakkale Geçilmez' yazılı altın madalya, Türk bayrağı ile birlikte göndere çekildi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmamoğlu: 10 ay geçti kaldırın şu mülakatı

İmamoğlu: 10 ay geçti kaldırın şu mülakatı