Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Güncel Flamingoların şöleni bu kış uzun sürdü

Flamingoların şöleni bu kış uzun sürdü

Van Gölü havzasının göçmen misafirleri flamingolar sıcak hava ve bölgedeki avlanma yasağı sayesinde konaklama sürelerini uzattı.

Flamingoların şöleni bu kış uzun sürdü 1
/ 5
Van Gölü havzası, göçmen misafirleri flamingoları sıcak hava ve avlanma yasağı sayesinde uzun süreli konaklamaya teşvik ediyor. Türkiye'nin zengin kuş popülasyonuna ev sahipliği yapan bu bölge, adeta bir kuş cenneti olarak biliniyor.
Flamingoların şöleni bu kış uzun sürdü 2
/ 5
Van Gölü Havzası, özellikle bölgedeki sıcak hava ve avlanma yasağı sayesinde flamingoların konaklama sürelerini uzatmalarına olanak tanıyor.
Flamingoların şöleni bu kış uzun sürdü 3
/ 5
Kıyı şeridini adeta beyaza bürüyen flamingolar, Türkiye'deki 450 kuş türünden 250'sine ev sahipliği yapıyor. Bu görkemli manzaralar, Van Gölü Havzası'nın kuş cenneti olarak ün kazanmasına katkı sağlıyor.
Flamingoların şöleni bu kış uzun sürdü 4
/ 5
Her yıl ilkbahar aylarında Afrika ve İran'ın Urmiye Gölü'nden Van Gölü Havzası'na gelen flamingolar, kış mevsimiyle birlikte aynı güzergaha göç ediyorlar. 
Flamingoların şöleni bu kış uzun sürdü 5
/ 5
Son yıllarda gözlemlenen duruma göre, flamingoların kış mevsiminde bölgeden ayrılmadığı ve Gevaş Göründü sulak alanını mesken tuttukları görülüyor. Bu durum, bölgedeki koruma önlemlerinin flamingoların rahat bir şekilde konaklamasına katkı sağladığını gösteriyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sporda 2023 böyle geçti!

Sporda 2023 böyle geçti!